Неделя, 19.05.2024, 13:46
Новини Вашето IP - 18.222.204.247
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2019 » Януари » 11 » Стартът на Румънското европредседателство (OБЗOР)
11:04
Стартът на Румънското европредседателство (OБЗOР)

 


Председателството на Съвета на Европейския съвет бе официално прието от Румъния – на тържествената церемония в Букурещ присъстваха тримата ръководители на ключовите органи на Брюксел – Европейската комисия, Европейския съвет и Европейския  парламент, съответно Жан-Клод Юнкер, Доналд Туск и Антонио Таяни, отбелязва електронното издание на водещия австрийски ежедневник Der Kurier.

 


Румъния пое ротанционното председателство на Съвета на ЕС в момент на сериозен конфликт между правителствотото и Президенството в Букурещ. В последните месеци двете институции комуникират буквално единствено чрез съдебната система. В Брюксел не крият притесненията си от случващото се в Румъния. През последните седмици редица европейски политици изразиха съмнения, че Букурещ ще се справи с председателството на Съвета на ЕС. 

 


На старта му отново бяха организирани протести – на фона на официалните тържества. В рамките на деня лидерите на ЕС искат да се консултират с правителството в Букурещ относно приоритетите през следващите месеци. Списъкът с предизвикателствата е дълъг: Брекзит, избори за Европейски парламент, финансовата рамка и миграцията. 

 

 


 

Категория: Европа | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar