Четвъртък, 02.05.2024, 10:44
Новини Вашето IP - 3.12.71.237
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2022 » Януари » 29 » Бизнесмен от Мъдрево обнови ловна хижа
18:27
Бизнесмен от Мъдрево обнови ловна хижа


 

Изцяло ремонтирана и обновена ловна хижа край старата кариера в село Тертер откриха днес ловците от кубратските села Мъдрево и Тертер. 

 

Основната заслуга за обновяването на хижата е на местния бизнесмен и предприемач от село Мъдрево Али Кьосев, който от сърце осигури финансирането за ремонта. Постройката е получила основен ремонт на покрива, като са обновени вътрешните и сервизни помещения.

Направена е нова подова настилка и са подменени старите врати и прозорци. В хижата вече се изгражда нова кухня и санитарен възел. Към усилията на предприемача от селото на шампионите са се присъединили и местните ловци, които с каквото можели - помогнали. А какво по-хубаво събитие от това да се видят на сладка раздумка и почерпка опитните ловци от Лудогорието във вече обновеният уютен ловен кът.

Събитието беше уважено лично от общинския кмет Алкин Неби, председателят на местния парламент в Кубрат Хюсеин Юмеров, председателят на Ловно-рибарско дружество "Сокол" - гр. Кубрат Атанас Попов, кметовете на Мъдрево и Киченица - Салим Мустафа и Юзджан Рамаданов, ловният надзирател и специалист Даниел Великов, като и Георги Терзиев - член на управителния съвет. Сред гостите бяха дошли и приятели от Разград и Асеновград. Още в началото кметът Неби поздрави домакините, като им пожела най-вече здраве и разбира се наслука във всичките им начинания и дела.

От своя страна председателят на ловното дружество в Кубрат Атанас Попов връчи на домакините копие на картината "Отдих след лов" на руския художник Василий Перов. По повод откриването на обновената хижа бе осигурено и агне от ловеца Гьонюл Даил от с. Бреница, който лично го завъртя за вкусно чеверме. Вкусна телешка курбан чорба бе осигурена и от кмета на Мъдрево Салим Мустафа.


 

Категория: Новини от Кубрат | Добавено от: kubratnews2351
Коментари: 0
omForm">
avatar