Неделя, 19.05.2024, 23:10
Новини Вашето IP - 3.144.127.94
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2017 » Април » 15 » Северна Корея заплашва с „ядрено правосъдие“
22:35
Северна Корея заплашва с „ядрено правосъдие“

 


  Днес високопоставен представител на режима на севернокорейския лидер Ким Чен Ун заяви, че Пхенян ще „победи враговете със силата на ядрената справедливост“, предаде Агенция "Фокус".

 


„Ние сме готови да отговорим на мащабна война с мащабна война и сме готови да отвърнем с ядрено нападение срещу всяко ядрено нападение“, заяви вторият в йерархията на Северна Корея по време на церемонията преди планирания днес в Пхенян мащабен военен парад по случай рождението на основателя на страната Ким Чен-ир.



Възможността за военни действия от страна на Северна Корея по-рано беше потвърдена и от други страни.

 


Министърът на външните работи на Китай Уанг И предупреди, че „във всеки момент“ може да избухне конфликт и който го е провокирал, ще плати съответната цена. „Напрежението се увеличи (…) и се усеща, че във всеки момент може да избухне конфликт“, отбеляза Уанг И.

 


Съветът за национална сигурност на Япония обсъди мерките, необходими за евакуацията на 57 хил. граждани на страната от Южна Корея в случай на изостряне на отношенията с Пхенян. Токио ще поиска от Южна Корея разрешение за изпращане на военни самолети и кораби заедно с гражданския транспорт за евентуалната евакуация. Японските държавни служители да изразили безпокойство от възможното проникване на севернокорейски шпиони в страната, както и от това, че излишната подготовка на операцията може да предизвика притеснения в обществото.

 


Посланикът на Руската федерация в Пхенян добави, че има голяма вероятност Северна Корея скоро да проведе ново ракетно изпитание. Според него ракетното изпитание може да се проведе на 15 април, когато е държавният празник Деня на Слънцето или на 25 април, когато Северна Корея отбелязва 85 г. от създаването на армията си.
В петък напрежението на Корейския полуостров се повиши, след като американският самолетоносач „Карл Винсън“ и съпровождаща го група кораби се приближаха на разстояние, което позволява да бъде нанесен въздушен удар срещу Северна Корея.

 


Бившият министър на отбраната на Съединените американски щати Леон Панета предупреди, че силните думи от страна на правителството на страната, начело с президента Доналд Тръмп към Северна Корея могат да засилят напрежението в региона. „Думите на администрацията създават силен отзвук. Смятам, че трябва да сме внимателни“, заяви Панета. По-рано редица високопоставени служители от разузнаването на САЩ заявиха, че страната е готова да нанесе удари по Северна Корея, ако бъде научено, че ще се проведат нови ядрени изпитания.



В петък напрежението на Корейския полуостров се повиши, след като американският самолетоносач „Карл Винсън“ и съпровождаща го група кораби се приближаха на разстояние, което позволява да бъде нанесен въздушен удар срещу Северна Корея.

 


 

Категория: Новини от света | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar