Неделя, 19.05.2024, 14:15
Новини Вашето IP - 3.146.255.249
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2019 » Януари » 17 » Президентът на Русия Владимир Путин в Белград
00:45
Президентът на Русия Владимир Путин в Белград

 


Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес в Белград, че близките връзки и духовната близост на сръбския и руския народ помагат в изграждането на бъдещето и благодари на "братския сръбски народ" за топлия прием. 

 

 

Преди срещата със сръбския президент Александър Вучич Путин каза, че стокобменът между двете страни е нараснал на два милиарда долара и е добре, че отношенията са все по-добри. Радвам се, че имам възможност да посетя приятелска и братска Сърбия и да разговаряме за това какво е свършено и какво още може да се свърши, заяви Путин. Руският лидер благодари на Вучич за ангажирането му в развитието на двустранните отношения, предава БТА. 

 


Президентът на Русия пристигна днес на еднодневно посещение в Сърбия, по време на което ще бъдат подписани над 20 споразумения и ще бъде разгледано политическото и икономическото сътрудничество, а главни теми, както се очаква, ще бъдат Косово и ситуацията в региона. Путин кацна на летище "Никола Тесла" в Белград в 13:15 часа при мощни мерки за сигурност. Неговият президентски самолет бе ескортиран над сръбското въздушно пространство от самолети МиГ-29, които той наскоро дари на Сърбия.

 


Путин бе посрещнат в сръбската столица със звън на църковни камбани, оръдейни залпове и привърженици, развяващи сръбски и руски знамена, предаде АП. Путин и неговият домакин, сръбският президент Вучич, възхвалиха отношенията между двете страни в кратки, излъчвани по телевизията изявления. Вучич благодари на Русия за подкрепата на териториалната цялост на Сърбия и добави, че независимо от това колко е малка Сърбия, тя е надежден партньор на Русия, отбелязва АП.

 

 


Путин днес заедно с Вучич положи венци на Гробището на освободителите на Белград, а след това на Паметника на червеноармееца. В Гробището на освободителите на Белград са погребани бойци от Народноосвободителната армия на Югославия и войници от съветската Червена армия, които са дали живота си за освобождаването на Белград през 1944г., отбелязва агенция Бета.

 


 

Категория: Европа | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar