Неделя, 19.05.2024, 17:21
Новини Вашето IP - 3.19.208.189
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2019 » Април » 15 » Повдигнаха обвинение на Лютви Местан
18:25
Повдигнаха обвинение на Лютви Местан

    Снимка: Архив

 


Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност по случая с вчерашната катастрофа на главен път към ГКПП „Маказа“, при който загина 6-месечно бебе и бяха ранени други трима души, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. 

 

 

От там уточниха, че събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на детето.

 

Освободиха Местан от ареста

 

По отношение на Местан е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 10 000 лева. Тя е съобразена с изискванията на НПК, а именно да се попречи на обвиняемия да се укрие или да извърши престъпление. "В случая е направена преценка въз основа на доказателствата по делото, че посочената мярка за неотклонение би изпълнила тези цели", посочват от прокуратурата.

 

 

От там допълват, че на лидера на ДОСТ е с наложена забрана да напуска пределите на страната.

 

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан остава в ареста

 

Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и назначаване на съдебна автотехническа експертиза.

 

 

„Да не раздаваме предварително присъди, защото това, което се вижда на снимките, се вижда моята кола, застанала фронтално на пътя. Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан.

 

 

„Истината обаче, че, ако съм пресякъл предимство, тази кола трябваше да бъде ударена отляво, защото завивам наляво. Всички с очите си трябва да сте видели, че отляво тази кола е непокътната, колата е ударена фронтално, което означава, че съм застанал вече в дясното платно и от удара колата се измества и застава фронтално, че даже леко в посока Гърция", сподели Местан.

 

 

На въпрос дали е успял да говори с пострадалото семейство, той каза, че не го е направил, защото е бил задържан.

 

 

„Съпругата ми, аз не успях, защото бях задържан, съпругата ми е разговаряла и с бащата, и с бабата и дядото на починалото бебе, изказала е съболезнования, изразила желание да участва и на погребението. Разбираме болката на тези хора, страданията“.

 

 


 

Категория: Новини от страната | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar