Неделя, 19.05.2024, 17:21
Новини Вашето IP - 3.19.208.189
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2019 » Август » 15 » Църквата „Св. Успение Богородично“ в Медовене с нов иконостас
16:00
Църквата „Св. Успение Богородично“ в Медовене с нов иконостас

 


Днес църквата „Св. Успение Богородично“ в кубратското селo Медовене отбеляза храмовия си празник. Това съобщават от пресцентъра на Община Кубрат. Църквата е изградена с много дарения, а днес официално бе представен и новия иконостас на стойност 12000 лева. 

 

 

Пред църковното настоятелство предстои задачата храмът да бъде изографисан, съобщи заместник-председателят на църковното настоятелство Стефка Петрова. "Наистина се нуждаем от финансова подкрепа и търсим средства откъдето можем, надяваме се на щедри дарители и спонсори, за да завършим това дело и дългогодишен труд", допълни Петрова. Изписването на храма ще струва около 50 000 лева, а двора на църквата се нуждае и от нова ограда.

 

 

Тържествената литургия по случай храмовия празник днес отслужи отец Евгений Дечев от Кубрат. На всички миряни беше раздаден рибен и овчи курбан, осигурен от дарителите семейство Стоянови и семейство Милушеви. Сред присъстващите на празника бяха кметът на Медовене Емил Христов, жители от селото, както и гости от град Кубрат.

 

 

По повод празника кметът на Кубрат Алкин Неби отправи поздравителен адрес към жители и гости на община Кубрат:

 

"Днес е Голяма Богородица - денят, в който християнската църква почита Света Богородица като покровителка на майчинството, жените и семейното огнище. Нека Светата майка закриля всички Вас , семействата и близките Ви! Нека в домовете Ви да има мир, разбирателство и топлина! Честит имен ден на всички, които празнуват днес! Бъдете верни на себе си, здрави и щастливи!", споделя кметът Алкин Неби.

 

 

Успение на Пресвета Богородица или Голяма Богородица е един от 12-те християнски празници, чествани и от православни, и от католици.

 


 

Категория: Новини от Кубрат | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar