Неделя, 19.05.2024, 14:15
Новини Вашето IP - 3.146.255.249
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2019 » Януари » 11 » Антонио Таяни се надява България и Румъния да влязат в Шенген скoрo
10:41
Антонио Таяни се надява България и Румъния да влязат в Шенген скoрo

 


На церемонията в букурещката зала Атенеум по повод началото на румънското председателство на ЕС председателят на Европейския парламент Антонио Таяни изрази надежда, че Румъния и България ще бъдат приети в Шенгенското  пространство по време на румънското председателство, предаде БТА.

 


Ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер също каза по време на церемонията, че Румъния трябва да се присъедини към Шенгенската зона.

 


"Мястото на Румъния е в Шенген. Пред Европейския парламент защитих идеята Румъния да стане част от Шенгенската зона и си оставам предан на тази идея. Румъния трябва да стане част от Шенген", каза Юнкер.

 


През декември миналата година Европейският парламент настоя, че страните от ЕС трябва да допуснат България и Румъния до Шенгенското пространство без граничен контрол възможно най-бързо.

 

 

Евродепутатите подчертаха, че подход в две стъпки – първо премахване на проверките по вътрешните морски и въздушни граници, последвано от премахването на проверките на вътрешните сухопътни граници – би довел до редица рискове и би могъл да окаже отрицателно въздействие върху бъдещото разширяване на Шенгенското пространство. Следователно според тях решението трябва да бъде взето под формата на единен правен акт.

 


 

Категория: Европа | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar