Неделя, 19.05.2024, 16:56
Новини Вашето IP - 18.222.107.236
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2016 » Октомври » 17 » Жълт код за бурен вятър е обявен за 11 области в страната, ще е студено
11:20
Жълт код за бурен вятър е обявен за 11 области в страната, ще е студено

 

 

Жълт код за бурен вятър е обявен за 11 области в страната. Той се отнася и за силен вятър над морето, както и за силно вълнение. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Кодът е в сила за областите Русе, Силистра,Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. При този предупредителен код хората трябва да внимават за летящи предмети във въздуха. Възможни са локални нарушения на обичайните дейности на открито.

 

В следобедните часове с до умерен, а в източните райони и временно силен вятър от североизток ще продължава да нахлува студен въздух. Температурите значително ще се понижат и максималните ще бъдат между 9° и 14°. През нощта срещу вторник валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса. Атмосферното налягане е по-високото от средното за октомври – още ще се повиши.

 

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд. В следобедните часове над северното крайбрежие валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и временно силен вятър от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

 

Над планините ще преобладава облачно, по билата и мъгливо време. На много места ще превалява дъжд, над 1500 метра – сняг. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Ще застудее и максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около 0°.

 

 

Категория: Новини от страната | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar