Неделя, 19.05.2024, 16:04
Новини Вашето IP - 3.138.117.25
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2016 » Октомври » 14 » В Кубрат представиха книгата „Очите на тъгата са зелени“
19:08
В Кубрат представиха книгата „Очите на тъгата са зелени“

 

 

Първата си стихосбирка „Очите на тъгата са зелени“ на кубратската поетеса Селвер Алиева, която е родом от село Севар бе представена и пред кубратска публика. Събитието се проведе в ритуалната зала към местното читалище в града.

 

Първата премиера на книгата бе в София, а след това в Разград и Русе. За първи път книгата бе представена пред широка аудитория и в Кубрат, в присъствието на зам.-кмета Нина Цонева, завеждащият отдел „Култура“ Стоян Черников, секретарят на читалището в Кубрат Гинка Денчева, секретарят на читалище „Никола Вапцаров“ в Дулово Петър Георгиев, председателят на читалището в Дулово Пеньо Ангелов, художникът Димитър Атанасов, учители, писатели и граждани.

 

Поетесата получи поздравления от своя учител Субхи Рамаданов, който прочете и едно от първите ѝ стихотворения пред публика. Стихове от книгата бяха прочетени от преподавателките Анка Василева и Марийка Христова.

 

Ще припомним, че поетесата получи голямата награда „Златно перо“ от конкурса за поетична книга „Стефан Калев“ в град Дулово. Представянето на книгата приключи с коктейл и почерпка с почитатели и приятели.

 

 

 

Категория: Новини от Кубрат | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar