Неделя, 19.05.2024, 17:55
Новини Вашето IP - 18.188.38.142
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2016 » Октомври » 31 » В ДПС единодушно решили за Пламен Орешарски
09:18
В ДПС единодушно решили за Пламен Орешарски

 

 

В ДПС няма спуснати парашутисти, има избор от всички членове и симпатизанти. Така депутатът Александър Методиев обясни в студиото на „Тази сутрин” по bTV решението на движението да подкрепи Пламен Орешарски на президентските избори,предаде медията.

 

„На ме питаха мен лично съгласен ли съм, в партията се гласува по съвест на Централен съвет. Единодушно Пламен Орешарски беше избран за кандидат-президент на България“, каза още народният представител. Според него експремиерът е „най-подготвеният” за поста.

 

Колко ще вземе ДПС на първи тур? „Колкото толкова, не съм по прогнозите, смятам, че ще имаме по-голям процент, отколкото на местните и парламентарни избори“, отговори Методиев. По думите му в партията се надяват Орешарски да отиде на балотаж.

 

Депутатът, известен с прякора Бат Сали, защити стипендиите за ромски ученици: „Не е разделяне на дечицата, това е един стимул“.

 

„Нашите хора винаги отстояват, че българският език е майчин и би трябвало да бъде така. Нашите ромчета също са български деца – не са еврейски, не са пакистански, не са никарагуански”, подчерта Методиев.

 

По думите му в Самоков 80-85% от ромските деца ходят на училище, а тази година даже близо 20 от тях записали висше. Тези, които оставали извън класните стаи, отпадали заради лошите условия и бедността на семействата им: „Ако аз Ви оставя една седмица да живеете в условията, в които живеят нашите хора, да Ви вържат с окови и вериги, ще ги разкъсате“.

 

Категория: Новини от страната | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar