Неделя, 19.05.2024, 16:04
Новини Вашето IP - 3.138.117.25
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2016 » Октомври » 14 » Утре ще преобладава слънчево време
20:22
Утре ще преобладава слънчево време

'

 

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и тихо, утре сутринта - предимно слънчево. Значителна ниска облачност ще има над източните райони. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността-предимно висока, но валежи не се очакват. Вятърът ще е слаб, с източна компонента. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, максималните - между 15° и 20°, в крайните югозападни райони до около 22°. Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за месеца. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.

Над Черноморието ще има значителна ниска облачност, която временно ще намалява. Ще духа до умерен вятър от изток. Максималните температури ще са 16°-17°. Температурата на морската вода е 18°- 19°. Вълнението на морето ще бъде около 2-3 бала. Над планините ще е преобладава слънчево време. След обяд облачността - предимно висока, ще се увеличава. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 16°, на 2000 метра около 9°.

В неделя ще има значителна облачност. От север ще започнат валежи, които през нощта срещу понеделник ще обхванат по-голямата част от страната. С ориентиране на вятъра от североизток, ще започне да прониква студен въздух. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните - от 10-11° в северозападните райони, до около 22° на места в Южна България. В понеделник ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд. Вятърът ще е до умерен от североизток. Ще бъде доста хладно, с максимални температури между 9° и 14°. Във вторник валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва.

 

Категория: Новини от страната | Добавено от: kubratnews1
Коментари: 0
omForm">
avatar