Неделя, 19.05.2024, 18:25
Новини Вашето IP - 3.137.146.71
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2016 » Октомври » 6 » Проверете дали вашите данни не фигурират в някой от списъците за вот и референдум
10:23
Проверете дали вашите данни не фигурират в някой от списъците за вот и референдум

 

От Централната избирателна комисия (ЦИК) дават възможност награжданите да проверят дали не попадат без тяхно знание в списък на партия, коалиция или инициативен комитет, регистриран за президентските избори.

 

Проверката става в сайта на ЦИК. Първо е необходимо да се регистрирате. За целта се въвеждат име, фамилия, ЕГН и имейл адрес. След като на посочения имейл се получава ПИК, той трябва да въведете в определено за това поле.

 

Можете да проверите също дали подписа Ви не фигурира в подписката на някоя партия, коалиция или инициативен комитет за участие в информационната кампания за референдума.

 

Ако фигурирате в някой списък без вашето знание и съгласие, може да подаде жалба към Комисията за защита на личните данни.

 

Междувременно от Централната избирателна комисия уведомиха, че активирането на новия персонален идентификационен код (ПИК) за проверка в списъците на лицата подкрепящи регистрацията на партии, коалиции и инициативни комитети, деактивира предишните ПИК-ове.

 

Писмото, което гражданите получават при заявяване на ПИК съдържа URL (адрес в интернет) за активиране на ПИК.

 

Персоналния идентификационен код може да бъде активиран само веднъж, при повторен опит за активиране ще се види съобщение, че този ПИК е вече активиран, гласи съобщение на ЦИК.

 

 

Категория: Новини от страната | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar