Неделя, 19.05.2024, 17:21
Новини Вашето IP - 3.19.208.189
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2016 » Октомври » 31 » Предстоящи събития в страната за 31 октомври
07:40
Предстоящи събития в страната за 31 октомври

 

 

Бургас.
От 09.30 часа министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще участват в среща на високо ниво в Бургас по повод Международния ден на Черно море – 31 октомври, която ще се проведе в Експо център „Флора“. Форумът ще събере представители на страните по Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване – България, Грузия, Румъния, Руската федерация, Турция и Украйна.

***
София.
От 11.00 часа Министерският съвет ще проведе заседание, на което ще бъдат разгледани проектите на бюджетни закони за 2017 г.

***
София.
От 09.00 часа кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне с работещите във фондация „Асоциация Анимус“ в София. На събитието ще присъства евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и заместник-председател на ЕНП Жени Мария Габриел.

***
София.
От 09.00 часа 10-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай Т., Галин М., Ивайло Г. и Георги С., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Пламен Г., Ердич Х., и Костадин К., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА Съюзът на международните превозвачи, Национално сдружение на българските превозвачи, транспортните компании членове на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Съюз на българските транспортни работници, както и Асоциацията на българските износители ще дадат пресконференция на тема „Нетърпимата обстановка по всички ГКПП на Република България”. - Любомира

***
София.
От 10.00 часа в конферентната зала на Центъра за изследване на демокрацията ще се проведе кръгла маса на тема" Престъпления и злоупотреби с обществени поръчки в България: превенция, противодействие и анализ на корупционните рискове".

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Виктор Б., Емил И., Ивайло П., Андрей П., Георги М., Ненко П. и Милен В., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала 4 на НДК Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ организира първата сбирка на Форума „Изследователски подходи в обучението по български език“.

***
София.
От 10.00 часа в „Дома на Европа” ще се проведе заключителна конференция на проект „Подпомагане процеса на първоначална адаптация на търсещи международна закрила чрез социална медиация, образователни дейности и психологическа помощ, и правно консултиране”.

***
София.
От 10.30 часа 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Димитринка Ф., Борис Б., Йордан Ч., Светлин С. и Недялко Н., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Методи С., обвинен в изнудване.

***
София.
От 10.30 часа кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, Румен Радев ще се срещне с Национална асоциация за международни отношения и Българско дипломатическо дружество в конферентната зала на хотел "Радисън".

***
София.
От 11.00 часа 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Калоян П., Любомир С., Михаил Д., Панайот М., Даниел Д., Веселин Е., Павел Е., Георги Л., Иван Б., Камен Б., Александър П., Кирил М., Кирил К., Антон К., Веселин Х., Радостин Б., Веселин И. и Борис Б., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА издигнатите от Инициативен комитет кандидати за президент и вицепрезидент на Република България Румен Гълъбинов и Веска Волева ще дадат пресконференция на тема „Икономически инициативи на президента за борба с бедността в България. Как правото памага на тези инициативи”.

***
София.
От 11.00 часа 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Борислав Т., Николай М., Методи Г. и Христо Н., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София. /b>
От 11.00 часа в Медия център на БНР ще се проведе заключителна лектория, която ще запознае с резултатите от работата по проекта „Българската литературна класика – знание за всички. Неизвестни архиви и културни контексти“, изпълняван по Програма „Културно наследство и съвременни изкуства“.

***
София.

От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Съюзът на свободните писатели организира пресконференция във връзка с 90 години от рождението на поетесата Кръстина Филипова и връчване на годишните награди на Съюза на свободните писатели „Народни будители 2016”.

***
София.

От 12.30 часа кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, Румен Радев ще се срещне с ръководството на Българска търговско-промишлена палата на ул. "Искър" №7, сградата на БТПП.

***
София.

От 13.00 часа 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Симеон Т., Добрин Д., Веселин Р., Красимир Н., Георги Г. и Катерина Х., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.

От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА кандидатите за президент и вицепрезидент на републиката, издигнати от Българска демократична общност, Господин Тонев и Андрей Андреев ще дадат пресконференция за ролята на българския президент като личност, която олицетворява единството на нацията, ключови цели на общото ни бъдеще.

***
София.

От 13.30 часа 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай М., Николай Д., Андрей Я., Георги Т., Иван П., Стоян К., Свилен Д., Неделчо М. и Атанас В., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.

От 14.00 часа в Националния пресклуб на БТА независимите кандидати за президент и вицепрезидент Пламен Пасков и Светозар Съев ще говорят по актуални политически въпроси.

***
София.

От 15.00 часа кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, Румен Радев ще се срещне със Съюза на тракийските дружества, ул. "Стефан Караджа" 7.

***
София.

От 18.00 часа в НДК WWF България ще представи наръчник, който помага на потребителите да се ориентират при избора на морска храна, така че да бъде опазен животът в океаните - Рибен буквар 2.0.

***
София.

От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото” ще се състои церемонията по награждаване на участниците в „VIII национален конкурс за учители творци“ и представяне на сборник с произведения от конкурса. В рамките на събитието ще бъде представена и стихосбирката „Гнездо за книжни лястовици” на Филип Кабакян, миналогодишен носител на наградата.

***
София.

От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои концерт, посветен на „Вечните песни на България“.

***
Батак.

От 12.20 часа кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще посетят църква – костница „Света Неделя“ в Батак, площад „Освобождение“ – срещу Историческия музей. В 12:35 часа те ще се срещнат с работниците в шивашко предприятие „Димана“ АД в град Батак, площад „Раковски“ №1. Ще ги придружава общинският ръководител на ГЕРБ в Батака Атанас Коларов.

***
Благоевград.

От 10.30 часа в Спортен комплекс „Пирин“ ще се проведе състезание по лека атлетика, организирано от клуб по лека атлетика „Джордан“ и Община Благоевград. Състезанието има за цел да насочи вниманието на младите хора към спорта, както и да и мотивира към физическа активност.

***
Благоевград

От 18.30 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ ще се проведе тържествен концерт-спектакъл по случай 150 години от създаването на НЧ „Никола Й. Вапцаров-1866”.

***
Брацигово.

От 14.10 часа кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще се срещнат с жителите на Брацигово в Младежки дом – залата на Общински съвет, ул. „Атанас Кабов“ №6. С тях ще бъде кметът на Брацигово Петко Петков.

***
Варна.

От 12.00 часа часа в залата на Художествената галерия „Борис Георгиев“ ще се състои Гала-концерт на лауреатите на Конкурса за млади пианисти „Мила Михайлова“.

***
Велико Търново.

От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА Община Велико Търново организира пресконференция, на която ще бъде представен проектът "Подобряване на енергийната ефективност в социалната инфраструктура на град Велико Търново". - Надежда

***
Велико Търново.

От 11. 00 часа в Аулата на ВТУ ще се проведе тържествено събрание по случай Деня на народните будители. Събранието ще започне с приветствие по случай Деня на народните будители от ректора проф. д-р Христо Бонджолов.

***
Велико Търново.

От 14.30 часа в сградата на ОДМВР ще се проведи брифинг по повод стартирането на традиционната акция на полицията „Зима”. – Рени

***
Велинград.

От 11.10 часа кандидатът за вицепрезидент на ПП ГЕРБ Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще разговарят с жители на Велинград в читалище „Отец Паисий“, ул. „Хан Аспарух“ №31. С тях ще бъде и кметът н Велинград Костадин Коев.

***
Видин.

От 10.00 часа в конферентната зала в хотел „Ровно“ ще се проведе информационно събитие по реализацията на проект „Нова възможност за младежка заетост”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, 2014 - 2020.

***
Враца.

От 11.00 часа в сградата на ОДМВР - Враца ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящата Акция „Зима“.

***
Добрич.

От 10.30 часа в зала 6 на Младежкия център ще се проведе кръгла маса на тема „Неформалното образование – добри практики в работата с младежи“ – Проект „Младежки център Добрич – Вашето утре”.

***
Кюстендил.

От 09.30 часа в клуба на БСП ще се проведе приемна с граждани на народния представител от коалиция „БСП лява България” Иван Ибришимов.

***
Кюстендил.

От 10.30 часа в ОДМВР – Кюстендил началникът на сектор „Пътна полиция“ ще представи дейностите, свързани с Акция „Зима“ в Кюстендилска област.

***
Николаево.

От 14.30 часа кандидатът за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, Илияна Йотова ще се срещне с жители от общините Николаево и Гурково в залата на читалище „Васил Левски” в гр. Николаево.

***
Павел Баня.

От 11.00 часа кандидатът за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, Илияна Йотова ще се срещне с обществеността в Павел Баня в читалище „Напред”.

***
Стара Загора.

От 18.00 часа кандидатът за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, Илияна Йотова ще разговаря с обществеността в гр. Стара Загора, зала 1 в хотелски комплекс „Верея”.

***
Пазарджик.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА кандидатите за президент и вицепрезидент, издигнати от ИК, Камен Попов и Георги Неделчев организират пресконференция. – Теодора

***
Пазарджик.


От 17.30 часа кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще се разходят из централната градска част на Пазарджик, за да разговарят с избиратели /в случай на лошо време срещата ще се проведе в „Райс“ ООД, ул. „Димчо Дебелянов“ №58/. От 18.00 часа започва основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в град Пазарджик. В 18.30 часа на площад „Константин Величков“ /при лошо време – в Драматичен театър „Константин Величков“, пл. „Константин Величков“/ председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Пазарджик кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

***
Панагюрище.

От 16.30 часа кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще посетят Панагюрище. Те ще се разходят из централната градска част и ще разговарят с жителите на града /при лошо време срещата ще се проведе в Театър Дом-паметник, камерна зала, ул. „Кръстьо Гешанов“ №2/. Ще присъства кметът на Панагюрище Никола Белишки.

***
Пещера.

От 13.20 часа кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще бъдат в град Пещера за среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ. Събитието ще се проведе в читалище „Развитие“, ул. „Д. Горов“ №4. Ще присъства кметът на община Пещера Николай Зайчев.

***
Плевен.

От 10.00 часа в зала „Магнум“ на Втора клинична база Медицински университет - Плевен ще отбележи празника си с двойна промоция на Факултет „Здравни грижи“ и Медицински колеж и празнична музикална програма. От 13.00 ч в зала „Амброаз Паре“ в Телекомуникационен център ще се проведе церемония по награждаване на преподаватели за академично развитие и празничен концерт на Чавдар Вълков.

***
Пловдив.

От 09.00 часа състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу подсъдимия Янко И., на когото е повдигнато обвинение за предоставяне на неверни данни с цел финансова облага.

***
Пловдив.

От 11.30 часа, в Пресклуб на БТА-Пловдив, Областен съвет на БСП Пловдив кани всички политически сили, граждански организации и медии да подпишат споразумение за провеждане на честни избори за президент и вицепрезидент на Република България.

***
Пловдив.

От 13.30 часа състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу Тодор В. и Тодор Р. , на които са повдигнати обвинения за измама с подправени банкноти.

***
Пловдив.

От 16.00 часа председателят на Парламентарната комисия по бюджет и финанси в 43-тото Народно събрание Менда Стоянова ще приема граждани от избирателния си район в централния офис на ПП ГЕРБ на бул. „Марица” 91. По същото време ще се състои и срещата съсСтефан Дедев, член на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения и на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

***
Пловдив.

От 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Атанас Узунов организира приемни за граждани в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен” на ул. ”Академик Петър Динеков” №1А. От 17.00 часа започва срещата с общинския съветник Даниела Дженева.

***
Пловдив.

От 16.00 часа Петър Петров, член на Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност и на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, ще приема граждани от избирателния си район в офиса на ПП ГЕРБ на ул. "Коста Паница" № 5. По същото време ще се проведе и среща с общинския съветник от ПП ГЕРБ Спас Гърневски.

***
Пловдив.

От 16.00 часа часа общинския съветник от ПП ГЕРБ Спас Гърневски организира приемни за граждани в офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен” на ул. ”Коста Паница” №5. От 16.30 часа започват срещите със Спартак Николов и с Вихър Захов.

***
Пловдив.

От 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Вера Тоскова организира приемни за граждани в офиса на ПП ГЕРБ в район „Тракия” в жк. „Тракия” бл.91.

***
Пловдив.

От 16.00 часа инж. Атанас Ташков, член на Парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения и на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в 43-тото Народно събрание, ще приема граждани от избирателния си район в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Стефан Стамболов" № 21.

***
Пловдив.

От 17.00 часа , председателят на Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения и член на Комисия по правни въпроси Димитър Лазаров ще приема граждани от избирателния си район в офиса на ПП ГЕРБ на улица „Прага” 2.

***
Пловдив.

От 17.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Александър Радев организира приемни за граждани в офиса на ПП ГЕРБ в район „Централен” на ул. „Прага” №2.

***
Свищов.

От 11.00 часа в изложбената зала на къщата музей „Алеко Константинов“ ще бъде открита „160 години достолепие на едно Читалище“ – откриване на документална изложба от колекциите на Библиотеката при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“. От 11.30 часа ще се състои представяне на сборник със статии от Пети Доневски по повод неговата 70-годишнина и дългогодишен директор на Исторически музей. Преди това на всички паметници в града ще бъдат поставени цветя.

***
Свищов.

От 17.30 часа на паметника на Дарителите ще се проведе Тържествено честване на 1 ноември – Деня на народните будители. Празнично слово и полагане на цвета.

***
Септември.

От 10.00 часа кандидатът за вицепрезидент на ПП ГЕРБ Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще се срещнат с членове и симпатизанти на ГЕРБ на площада на града, бул. „България“ №84, а при лошо време – в Младежки дом, бул. „България“ №147. На срещата ще присъства кметът на община Септември Марин Рачев.

***
Сливен.

Между 12.30 и 14.00 часа в ГПЗЕ „Захарий Стоянов“ ще се състои награждаване на най-изявените ученици от училището.

***
Сливен.

От 14.00 в Регионалния прескуб на БТА кандидат-президентската двойка Камен Попов - Георги Неделчев ще дадат пресконференция.

***
Сливен.

От 17.00 часа във фоайето на Народно читалище "Зора" – Сливен Библиотека "Зора" и Държавен архив - Сливен откриват документална изложба "Гордостта на сливенските интелектуалци".

***
Търговище.

От 14.30 часа в Областна дирекция на МВР-Търговище ще се състои брифинг във връзка с с началото на традиционната акция на полицията „ЗИМА“.

***
Шумен.

От 11.00 часа в залата на РУ Шумен ще се проведе брифинг във връзка с предстоящата акция на пътна полиция - "Зима".

 

 

Категория: Новини от страната | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar