Неделя, 19.05.2024, 16:36
Новини Вашето IP - 18.220.163.91
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2016 » Октомври » 26 » Предстоящи събития в страната за 26 октомври
07:31
Предстоящи събития в страната за 26 октомври

 

 

София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерски съвет.

***
Асеновград.
От 14.30 часа министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Асеновград Емил Караиванов ще подпишат договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на водния цикъл на града на стойност 106 млн. лв.

***
София.
От 08.30 часа пред Министерски съвет ще тръгне протестно шествие срещу липсата на адекватен диалог между граждани и институции.

***
София.
От 09.00 часа в Овалната зала на БЧК ще се проведе Национална конференция на тема „Национална концепция за радикални реформи в България”.

***
София.
От 09.30 часа 28-ми състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу депутата Светла Пиралкова.

***
София.
От 09.30 часа 21-ви състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Мирчо Петков, на когото е повдигнато обвинение за престъпления по служба с цел облага.

***
София.
От 09.30 часа в EAST PARK Trade Center от Фондация „SOS Предприемачи” организира семинар на тема „Съвременните форми на финансов инженеринг за развитие и насърчаване на социалното предприемачество“.

***
София.
От 09.30 часа 6-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Красимир С., Михаил П., Върбан Б., Персин П., Ангел Р., Матей Т. и Пламен К., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел грабежи.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „Балкан”, в рамките на Европейската седмица по безопасност и здраве при работа ще се проведе Национална конференция „Здравословни работни места за всички възрасти”.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА група граждански организации ще дадат пресконференция, на която ще представят позицията си относно стипендиантската програма за ученици роми в средното образование.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Инициативният комитет за издигане на Румен Гълъбинов за независим кандидат за президент и на Веска Волева за независим кандидат за вицепрезидент организира пресконференция на тема „Борбата с корупцият в България”.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои среща с руския анализатор Дмитрий Куликов, по време на която ще бъдат обсъдени отношенията България- Русия, бъдещето на Украйна, пътят на ЕС и как ще се развият отношенията със САЩ, както и какви са перспективите за България след президентските избори. Куликов е в България по покана на кандидат-президентската двойка Камен Попов -Георги Неделчев.

***
София.
От 13.30 часа ще започне седмичното заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 14.00 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Тодор С., Олег И., Мартин С., Христо Б., Мартин П., Илия Е., Петър К. и Иван Г., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа 9-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги К., по молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 18.00 часа в Столична библиотека ще бъде открита изложба, която ще представи малко известни и любопитни документи от архивите на 13 български литературни класици, сред които Иван Вазов, Петко Славейков, Пейо Яворов и др., уникалната архивна сбирка на детския периодичен печат до 1944 г., съхраняван в Столична библиотека, както и издания (книги и периодичен печат) на съвременната ромска култура.

***
София.
От 18.30 часа в Галерия 2.0 ще бъде открита изложбата „Приказки за пораснали деца” на Калина Христова.

***
София.
От 19.30 часа в Иновационен форум „Джон Атанасов” в Sofia Tech Park Фондация „За Нашите Деца” организира благотворително събитие „Вечер на добродетелите”.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в зала „22 септмерви” на Община Благоевград кметът д-р Атанас Камбитов и посланикът на Италия Н. Пр. Стефано Балди ще вземат участие в церемонията по връчването на наградите за полицаи и магистрати „Джовани Фалконе“. Преди церемонията по награждаване, в 09.30 часа в Окръжен съд Благоевград ще се проведе среща на гостите от фондация „Джовани и Франческа Фалконе“ – генерален секретар Леонардо Гуарнота и мениджър за проектите Лоредана Интроини с председателя на Окръжен съд Благоевград – Катя Бельова и председатели на районните съдилища в Благоевградска област. В 10.15 часа ще бъдат поднесени цветя на паметната плоча на Джовани Фалконе на сградата на Окръжен съд Благоевград от фондация "Джовани и Франческа Фалконе" и присъстващите магистрати.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя на ул. Вола 1 ще се проведе вечер на белетристиката и ще бъде представен „Разказвачи на светове”.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Дома на нефтохимика ще бъде представена постановката "Догодина по същото време".

***
Варна.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Апелативен съд ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество и партньорство между Апелативен съд Варна, Икономически университет и ВСУ „Черноризец Храбър”.

***
Варна.
От 11.00 часа в офиса на партия „Възраждане” ще се проведе пресконференция във връзка с изказване на президента на Р Турция – Реджеп Ердоган и липсата на адекватна реакция от МВнР.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа в църква „Успение Богородично“ ще бъде отслужена Празнична Света литургия по случай Димитровден.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на център "Амалипе" във връзка с дебата за стипендиантската програма за средношколци от ромски произход.

***
Велико Търново.
В 11.00 часа от църквата „Успение Богородично“ ще тръгне литийно шествие с иконата на Св. Димитър и ще продължи до църква-музей „Св. Димитър Солунски“.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в стая 803 на Регионалната здравна инспекция ще се тегли жребият за наградите в кампанията "Движи се и победи - есен 2016".

***
Велико Търново.
От 11.15 часа в църква-музей „Св. Димитър Солунски“ кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов ще произнесе приветствено слово във връзка с честването на 831 години от въстанието на Петър и Асен и Димитровден. Празнично слово по случай Деня на строителя, приветствие към Строителната камара и работещите в строителството ще произнесе и Любомир Шербетов, председател на Строителната камара във Велико Търново.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в Малката зала на НЧ „Напредък-1869“ ще се състои представяне на стихосбирката „Светът е гара” с автор Мария Костова.

***
Видин.
От 12.00 часа ще се състои Тържествено заседание на Общински съвет – Видин по повод празника на града - Димитров ден.

***
Видин.
От 14.00 часа кметът Огнян Ценков ще присъства на събитие в Художествената галерия „Никола Петров”, на което галерията ще получи дарение - оригинална творба на Жул Паскин.

***
Видин.
От 16.00 часа на пл. „Бдинци” ще се състои възстановка на набор на доброволци за Трети пехотен Бдински полк. От 17.00 часа на площада ще започне празнична програма.

***
Враца.
От 18.30 часа в храм „Св. Възнесение” ще се състои концерт на църковно-славянски песнопения посветени на 90 год. от създаването на Българския хоров съюз и 120 год. от рождението на композитора Петко Стайнов.

***
Горна Оряховица/ с. Правда.
От 18.00 часа в центъра на селото ще се състои официално откриване на макет на селото.

***
Гурково.
От 13.15 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще се срещнат със служители и работници на фирма „Булметал“ АД на ул. „Прохода“ №37. Ще присъстват кметът на Гурково Иван Иванов и общинският ръководител на ГЕРБ Димитър Драчев.

***
Казанлък.
От 09.30 часа в Музея на розата – Кандидатите на ПП ГЕРБ за президент Цецка Цачева и вицепрезидент адмирал Пламен Манушев, и председателят на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще проведат работна среща с представители на бизнеса в град Казанлък. На срещата ще присъства кметът на Казанлък Галина Стоянова.

***
Казанлък.
От 10.20 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ и председателят на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще открият реконструирано междублоково пространство в Казанлък. Събитието ще се състои на ул. „Хемус“ №1, срещу ПГ „Иван Хаджиенов“.

***
Монтана.
От 10.00 часа в заседателната зала на Младежки дом ще се проведат 34-ти краеведски четения посветени на 1 ноември - Ден на народните будители, на 200 години от рождението на полковник Стефан Дуньов - съратник на Гарибалди и чипровски потомък от банатските българи, и 125 години от даването на статут на град на Монтана.

***
Монтана.
От 18.00 часа в голямата зала на Младежки дом ще се състои концерт на ОДК „Ние, врабчетата”- посветен на 87-та годишнина от рождението на Йордан Радичков и 1 ноември - Ден на народните будители.

***
Мъглиж.
От 11.15 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще разговарят с жителите на Мъглиж в Дневен център „Зорница“.На срещата ще присъстват кметът на община Мъглиж Господин Господинов и зам.-кметът и общински ръководител на ГЕРБ Методи Марков. В 11.45 часа те ще открият Информационен център в Мъглиж, на площад „Трети март“ №32.

***
Плевен.
От 18.00 часа кандидатът на коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ за държавен глава Ивайло Калфин ще проведе среща с жители на града в зала „Плевен“ в сградата на Областната администрация.

***
Пловдив.
От 09.00 часа часа в зала № 2 състав на Окръжен съд Пловдив ще разгледа 14 предложения за предсрочно освобождаване на осъдени, които изтърпяват наказание „лишаване от свобода”. Предложенията са направени от специална комисия, в която участват представители на администрацията на затвора в Пловдив, прокурор и психолог.

***
Пловдив.
От 10.45 часа във Втора аудитория на „Аграрен университет” – Пловдив ще се проведе Втората работна среща с представители на водещи германски фирми. Темата на събитието е „Сътрудничество между наука, индустрия и общество за бъдещи перспективи на развитие в аграрния сектор”.

***
Пловдив.
От 11.30 часа пред църквата „Свети Климент Охридски” след празничната литургия в храма членове на ПП ГЕРБ – „Западен” и кметът на района Димитър Колев ще раздадат курбан по случай празника на Свети Димитър.

***
Раднево.
От 15.00 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов се срещнат с жители на града в Общински център за култура „Нончо Воденичаров“.С тях ще бъдат кметът на Раднево Теньо Тенев, зам.-кметът Димитър Желев и Румен Йовчев – общински ръководител на ГЕРБ в Раднево.

***
Силистра/ с. Калипетрово
От 09.00 часа в храм „Св.Димитър” в село Калипетрово ще бъде отслужена архиерейска света литургия и тържествен водосвет по повод храмовия празник, от 10.30 часа в НЧ „Пробуда-1940” в Калипетрово ще се състои празничен концерт, а от 12.30 часа ще бъде даден курбан за здраве.

***
Сливен.
От 08.30 часа в Катедрален храм „Свети Димитър” в Катедрален храм „Свети Димитър” ще бъде отслужена Празнична Света литургия.

***
Сливен.
В 09.30 ч. в къщата-музей „Добри Чинтулов” ще се състои ритуал по вписване името на носителя на наградата „Добри Чинтулов” в паметната лауреатска книга.

***
Сливен.
От 09.30 часа в зала „Галерия“ на хотел „Национал Палас“ ще се проведе събитие от инициативата на РУО-Сливен „Добри практики на учителите от област сливен в работата с деца и ученици билингви“.

***
Сливен.
В 11.00 часа на пл. „Хаджи Димитър” ще се състои тържествена церемония по повод празника на Сливен и ритуал по издигане на националното знаме, знамето на Сливен и Европейската общност.

***
Сливен.
В 11.45 часа на открита сцена на пл. „Хаджи Димитър“ ще се състои Празничен концерт с участието на Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен и Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик“

***
Сливен.
В 17.00 часа в галерия „Миркович“ ще се състои представяне на книгата „Добри Добрев – Старият Сливен“ – отпечатана с подкрепата на Общински фонд „Култура“ и Художествена галерия „Димитър Добрович“ – Сливен.

***
Сливен.
В 18.00 часа в галерия „Седем“ ще бъде открита „Заветът на града“ – изложба от сливенски пейзажи.

***
Стара Загора.
От 16.15 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще се срещнат с ръководството и служителите на фирма „Медина мед“ ООД. Събитието ще се проведе на „Хрищенско шосе“ №1. На срещата ще присъства и Емил Христов – общински ръководител на ГЕРБ и председател на ОбС Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ и Цветан Цветанов ще се проведат разговор с шофьори от фирмите в Стара Загора, извършващи таксиметрови услуги. Срещат ще се проведе на служебен паркинг на стадион „Берое“. От 17.45 часа Цецка Цачева, Пламен Манушев и Цветан Цветанов ще се срещнат с жители на Стара Загора на централния пазар на града, ул. „Пазарска“ №4.
***
Стара Загора.
От 18.00 часа ПП ГЕРБ ще проведе основното си предизборно мероприятие в град Стара Загора. От 18.30 часа на площада пред Община Стара Загора, а при лошо време в спортна зала „Иван Вазов“ председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Стара Загора кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

***
Стара Загора/ с. Горно Ботево.
От 12.00 часа ще започне селищният празник на селото и Регионалният тракийски събор.

***
Хасково.
От 13.00 часа в Община Хасково ще се проведе пресконференция по повод предстоящо състезание по спортно ориентиране, което ще се проведе на 29 и 30 октомври в Хасково.

***
Шумен.
От 09.00 часа ще бъде открит Ден на отворените врати в Дом за стари хора „Д-р Стефан Смядовски” по повод 80 години от създаването на Дома.

***
Шумен.
От 17.00 часа в Къща-музей „Лайош Кошут“ ще бъде открита изложба с материали от фонда на къщата музей, а Шаролта Папаи от ШУ „Епископ Константин Преславски“ще изнесе лекция, посветена на събитията от 1856 г., ще има и прожекция на филма „Децата на свободата”.

 

 

Източник: ИА "Фокус"

 

 

Категория: Новини от страната | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar