Неделя, 19.05.2024, 15:42
Новини Вашето IP - 18.223.122.15
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2016 » Октомври » 23 » Предстоящи събития в страната за 24 октомври
23:19
Предстоящи събития в страната за 24 октомври

 

 

София.
В 09.00 часа в резиденция „Бояна”, вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще открие конференция по „Еразъм плюс”, на която ще бъдат представени две проучвания във връзка с прилагането на програмата в България.

***
София.
От 11.00 часа в зала 702 в АПИ, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров ще представят отчет за извършените ремонти през строителния сезон и готовността и предприетите мерки от страна на АПИ за зимното поддържане на републиканските пътища.

***
София.
В 12.00 часа в Министерство на образованието и науката, вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще се срещне с родителски организации във връзка със здравословното хранене в училище. В 13.00 часа се очаква да бъдат направени изявления пред медиите.

***
София.
От 09.00 часа 16-ти състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Стефан Г., Николай Х., Петър П., Бане М. и Георги Г., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 6-ти състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Михаил П., Персин П., Върбан Б., Матей Т., Пламен К., Красимир С. и Ангел Р., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа, 2-ри състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Емил М., Лазарин Л., Едуард П. и Мартин Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа, 21-състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Мирчо П., обвинен в престъпления по служба с цел облага – чл. 282 -283 от Наказателния кодекс.

***
София.
От 09.30 часа, 22-ри състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Петко М., бивш касиер на „Алфа банк”.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „Хилтън” заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще открие Второто заседание на Комитета за наблюдение по Програмата за транснационалното сътрудничество „Балкани – Средиземно море” 2014-2020 г.

***
София.
От 10.00 часа, 15-ти състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Камен Ж., Росен В., Николай И., Георги Е., Денис А., Михаил К., Тодор А., Атанас П., Георги С., Димитър К., Сашо Т., Георги Г., Мануил С. и Румен Ж., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Латин М., Владислав А., Николай Х. и Костадин Х., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа, 12-състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Галин Б., Петко Б., Стамен С., Пенка М., Петя Б., Стамен М., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА, ще се състои пресконференция, организирана от ПП „Балканска демократична лига” и кандидатите за президент и вицепрезидент на партията Кемил Рамадан и Момчил Добрев.

***
София.
От 10.30 часа в betahaus (ул. „Крум Попов“ 56-58) Българска банка за развитие организира международна конференция на тема „A Chance to Advance: Инвестиции в социалното предприемачество“.

***
София.
От 11.00 часа, в Мраморното фоайе, Столичната библиотека ще отбележи 88 години от създаването си.

***
София.
От 11.00 часа, в централата на КТ „Подкрепа”, по инициатива на Реформаторския блок , ръководството на Конфедерацията ще се срещне с кандидат-президентската двойка – Трайчо Трайков и ген. Съби Събев.

***
София.
От 11.00 часа в АУЛА МАКСИМА на УМБАЛ „Св.Екатерина" ще се проведе честване по повод отбелязването на Европейския ден на донора и 30 години от първата трансплантация на сърце в България.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА, ще се проведе пресконференция, на която Инициативна група от неправителствени организации и граждани ще представи проектопредложение за нова Наредба за реда и начина за провеждане на обществени обсъждания на територията на Столична община.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА , Център за анализи и маркетинг ще даде пресконференция във връзка с електоралните нагласи две седмици преди изборите.

***
София.
От 15.00 часа в конферентната зала на МБАЛ „Надежда” ще се състои официалното представяне на сайта www.melanoma.bg, чиято цел е да информира и подкрепя пациентите с онкодерматологични заболявания, като им предлага достоверна информация относно злокачествените новообразувания на кожата, техните симптоми и методи на лечение.

***
София.
От 18.00 часа, в галерия „Академия“, ще бъде открита изложба представяща научно-изследователската и творческа дейност на проф. Васил Йончев и изданията му „Шрифтът през вековете“, „Книгата през вековете“, „Древен и съвременен български шрифт“, „Азбуката от Плиска, кирилицата и глаголицата“.

***
София.
От 18.00 часа в „Младост 4”, улица „412-та", Базар „БАРС" - между бл. 404 и бл. 408, „Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО" ще открият предизборния клуб на кандидата на патриотите за кмет на „Младост“ Мария Цветкова.

***
София.
От 18.30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща” ще се проведе дискусия на тема: „Българското общество и пряката демокрация. Референдум и справедливост”.

***
София.
От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото” ще бъде представена стихосбирката на Цочо Бояджиев „Книга на ирониите и опрощенията”.

***
Банско.
От 16.00 часа в местността „Караманица” ще се проведе първа копка на довеждащия водопровод в Банско.

***
Бургас.
От 15.30 часа в офиса на ПП „Движение на гражданите” на ул. „Фердинандова” 2 Б ще се проведе пресконференция на председателя на транспортната комисия в парламента от РБ Настимир Ананиев. На нея ще присъстват Живко Табаков, общински председател на ДБГ, и Стоян Грозев, областен координатор на ДБГ.

***
Бургас.
От 18.00 часа в галерия "Георги Баев" на бул. "Демокрация" 6 ще бъде представена изложбата "Късчета България".

***
Бургас.
ОТ 18.00 часа в Дома на писателя на ул. Вола 1 ще се състои поетичната премиера „Нощни пеперуди” с автор Мариана Вангелова.

***
Велико Търново.
Oт 10.30 часа в заседателна зала на Областна администрация Велико Търново ще се проведе работна среща на „Сдружение на кметовете на кметства и кметски наместници на населени места в област Велико Търново”.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в голяма зала на МДТ „К.Кисимов“ ще бъде представена постановката „Албена“.

***
Видин/ с. Покрайна.
От 14.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще проведе изнесена приемна в село Покрайна (в салона на читалището).

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа в Манастир „Св. Пророк Илия” ще се проведе Церемония „Камбана за живота на Земята” 2016.

***
Добрич.
От 17.00 часа в централното фоайе на Регионална библиотека „Дора Габе” ще се проведе изложба на библиотечни документи по повод 80 години от рождението на Атанас Пеев – виден добруджански краевед, журналист и общественик.

***
Добрич.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе” ще бъде открита тематична витрина, посветена на 145 години от рождението на Пол Валери, френски поет (1871-1975).

***
Котел.
В 11.00 часа в салона на Народно читалище „Съгласие-Напредък 1870“, пл. „Възраждане“№4Цецка Цачева и Цветан Цветанов ще се срещнат с членове и симпатизанти на ГЕРБ.

***
Кърджали.
От 11.00 часа, в голямата зала на Бизнесинкубатор (ул. „Отец Паисий” № 12) ще бъде проведе пресконференция по Проект „Перперикон -минало за бъдеще".

***
Монтана.
От 16.00 часа кандидатът за президент на коалиция „РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК” Трайчо Трайков и за вицепрезидент о.з.ген. Съби Събев ще поднесат венци и цветя на паметника на Йордан Радичков, поводът е ненавършената 87-ма годишнина на писателя, роден на този ден. От 17.00 до 17.45 часа ще дадат брифинг за медиите в малката зала на втория етаж на Младежкия дом в Монтана, а от 18.00 часа започва срещата с граждани и симпатизанти.

***
Нова Загора.
В 13.15 часа в зала на Община Нова Загора, ул. „24-ти май“№ 1 кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще разговарят с членове и симпатизанти на ГЕРБ.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, пресконференция ще дадат кандидатът за президент на Р България Камен Попов и кандидатът за вицепрезидент Георги Неделчев.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 1 зала Пловдивският окръжен съд ще гледа делото срещу Петър П., Румен Н. и Георги Г., които са се сдружили с цел извършване на престъпление по чл. 243 от НК и за разпространяване на подправени парични знаци.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 5 зала Пловдивският окръжен съд ще гледа делото срещу подсъдимия Петер М. Той е обвинен, че като длъжностно лице - прокурист на „Винтерхалдер България" ЕООД с. Радиново, обл. Пловдив, съзнателно е сключил неизгодни сделки и от това е произлязла значителна вреда в общ размер от 47 747.60 лева за дружеството.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 10 зала Пловдивският окръжен съд ще гледа делото с подсъдим Васил А. от гр. Карлово. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на път ІІ - 64 /гр. Карлово – гр. Пловдив/ при управление на МПС е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Димитър А. и телесна повреда на повече от едно лице.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в 2 зала Пловдивският окръжен съд ще гледа делото срещу подсъдимия Божидар А., обвинен за умишлено убийтво на Огнян Х. от гр. Пловдив, като убийството е извършено със средства, опасни за живота на мнозина - с ловна пушка.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в 1 зала на Пловдивският апелативен съд ще се гледа делото, образувано по искане на Главния прокурор на Република България за възобновяване на въззивното наказателно дело срещу подсъдимите Христос Боскос и Васил Калев. Пловдивският окръжен съд освободи от наказателна отговорност подсъдимите Христос Боскос и Васил Калев и им наложи административно наказание. Двамата са признати за виновни в това, че на 19.05.2014 г. в гр. Пловдив при управление на моторни превозни средства са нарушили правилата за движение и са причинили средна телесна повреда на К.М.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, пресконференция ще даде доц. д-р Димитър Шишков, народен представител от РБ (ДБГ).

***
Пловдив.
Народните представители от ПП ГЕРБ от 16-ти МИР Пловдив-град ще приемат граждани от избирателния си район. Менда Стоянова и Стефан Дедев ще приемат граждани от 16.00 в централния офис на ПП ГЕРБ на бул. „Марица” 91. Димитър Лазаров ще се срещне с граждани от 17.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на улица „Прага” 2. Инж. Атанас Ташков ще приема граждани от 16.00 часа в партийния офис на ул. „Стефан Стамболов" № 21, а Петър Петров от 16.00 в офиса на партията на ул. "Коста Паница" № 5.

***
Силистра.
От 17.30 часа, в голямата зала на общината, кандидатът на коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ за държавен глава Ивайло Калфин ще проведе среща със симпатизанти.

***
Стара Загора.
Община Стара Загора ще участва в работна среща между бизнеса и местната власт под мотото „Сътрудничеството между обществения и частния сектор – платформа за устойчиво туристическо развитие“. Тя ще бъде представена от Туристическия информационен център и Регионалния исторически музей в Стара Загора.

***
Сливен.
От 0 9.30 до 16.30 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ – Сливен Тодор Начев и Керанка Стамова продължават срещите си с граждани.

***
Сливен.
От 11.00 часа, в салона на Куклен театър – Сливен ще се проведе куклено-театрално шоу „АКАДЕМИЯ МАГИКА”.

***
Сливен.
В 12.00 часа пред сградата на Община Сливен ще бъде открита арт инсталацията „Проекции на светлината”

***
Сливен.
В 12.00 часа в зала „Май“, пл. “Цар Освободител“1 кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев ще се срещне с военнослужещи и представители на военните клубове в област Сливен.

***
Сливен.
От 16.30 до 19.30 часа, на открита сцена на площад „Хаджи Димитър” ще се състои Фестивалът „Младостта на Сливен днес – бъдеще на Европа утре“.

***
Сливен.
От 17.00 часа в зала „Май” ще бъде открита ретроспективната изложба „30 години Национален музей на текстилната индустрия”.

***
Сливен.
От 18.00 часа в сградата на Първата държавна текстилна фабрика ще се състои а откриването на изложбата „Един завет! На родний край пазете си земите“, посветена на участието на сливенски 11-ти пехотен, 7-ми конен и 6-ти артилерийски полкове в Първата световна война 1915-1918 г.

***
Сливен.
В 18.30 часа на площад „Екзарх Йосиф“ 1, председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Сливен кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Зала 1 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ – Смолян кандидатът за президент генерал Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и БСП ще проведе предизборна среща.

***
Твърдица.
В 16.00 часа в салона на НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1914“ кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще се срещнат с граждани.

***
Шумен.
От 14.00 часа кметът на община Шумен Любомир Христов ще има приемен ден. По същото време граждани ще приемат неговите заместници и секретарят на общината Диян Димитров. Председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев ще има приемен ден също на 24 октомври, понеделник, от 14.00 часа в стая 315 в общината.

***
Ямбол.
От 17.30 часа в голямата зала на НТС - Ямбол Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент на Република България ще се срещне с избиратели.

Категория: Новини от страната | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar