Неделя, 19.05.2024, 19:30
Новини Вашето IP - 18.188.38.142
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2016 » Октомври » 18 » Предстоящи събития в страната за 18 октомври
00:08
Предстоящи събития в страната за 18 октомври

 

 

Кубрат

Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева и кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев ще посетят област Разград. В 11.00 часа Цецка Цачева и Пламен Манушев ще проведат среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ в село Юпер, община Кубрат. Те ще разговарят с жителите на Юпер на площад „Оборище“ /при лошо време – в залата на читалище „Напредък“, пл. „Оборище“6/. В 12.00 часа те ще се срещнат с жители на община Кубрат в малката зала на читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в град Кубрат, ул. „Княз Борис“1.

***

Исперих

В 13.20 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще разговаря с членове и симпатизанти на ГЕРБ в село Свещари, община Исперих. Срещата ще се проведе в читалище „Пробуда“, ул. „Демокрация“40. В 15.30 часа Цецка Цачева и Пламен Манушев ще се срещнат с жители на село Подайва, община Исперих в Обредна зала, ул. „9-ти септември“. В 16:30 часа Цачева и Манушев ще разговарят с граждани на Исперих в читалище „Съзнание“ в град Исперих, ул. „Васил Левски“.

***

Разград

В 18:00 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ се срещне с жители на Разград на площад „Момина чешма“ (Ларго). Те ще се разходят из центъра на град Разград и ще посетят предизборната шатра на ГЕРБ. В 18.00 часа ще започне основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в град Разград. В 18.30 часа в голямата зала на Общински културен център, на пл. „Независимост“2 ще бъдат представени пред гражданите на Разград кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

***

София.
От 10.00 часа в сградата на Министерство на отбраната на бул. „Тотлебен“ № 34, министър Николай Ненчев ще открие обновения център за наблюдение и управление на система „Автоматизирана мрежа за свръзка с подвижни обекти по стандарт TETRA“. В церемонията ще участват още началникът на отбраната генерал Константин Попов и постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев.

***
София.
Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще участват в отбелязването на празника на военния парашутист. Те ще присъстват на церемонията по поднасяне на венци и цветя пред паметника на героите-парашутисти на площад „Народно събрание“ в София ще започне в 11.30 часа.
По-рано ще се състои ритуал в памет на героите – парашутисти пред „Алеята на парашутиста“ в Централните софийски гробища ще започне в 10.00 часа.

***
София.
От 12.00 часа ще се извънредно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в хотел „България” ще се състои семинар на тема „Заедно срещу трафика на хора”.

***
София.
От 09.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Стефан Бонев, Христо Ангелов, Владислав Георгиев и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в заседателна зала на ВСС ще се проведе заседание на Съдийската колегия.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Златко Кънев и Тихомир Петров за изнудване (рекет) – чл. 213А, чл. 214 и чл. 214А НК.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Д.Д., М.Б., П.Б. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Алмохаммад Абдулхамид, Ал Абдалах Фади, Ал Фанди Ясим за тероризъм.

***
София.
От 11.00 часа в зала 2 на МОН ще бъде представен проект „Подкрепа на ромски ученици за успешно завършване на средно образование“. В пресконференцията ще участват замeстник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов и директорът на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства Мануела Радева.

***
София.
От 11.00 часа в Национална галерия – Двореца, фотографът Ървин Олаф ще даде пресконференция по повод закриване на изложбата му, в рамките на Фотофабрика „Четири серии”.

***
София.
От 11.00 часа в читалище „Младост“ в Младост 1 (зад Кооперативния пазар), ще се проведе откриване на кампанията на кандидата за кмет на район „Младост“ на „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ Мария Цветкова. На събитието ще присъстват кандидат-президентската двойка Красимир Каракачанов и Явор Нотев, председателят на ПП НФСБ Валери Симеонов, на ПП Атака Волен Сидеров, евродепутът Ангел Джамбазки и народни представители от Патриотичния фронт и от Атака.

***
София.
В зала 3 на НДК в рамките на три дни ще се състои шестото издание на най-големия форум за българско вино DiVino.Taste.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Гроздан Токов, Иван Петров, Калоян Гендович и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Емил Милев, Лазарин Лазаров, Едуард Павлов, Мартин Димитров за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Поля Пеева, Спасена Генчева, Любомир Драгостинов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

***
София.
От 17.00 часа в литературен клуб „Перото”, Донато ди Капола ще представи литературното си творчество и философска естетика в „Книгата – приятел за зимата“. От 18.30 часа в клуба ще бъде представена потичната книга на Ивета Данаилова „Зад вратата на мансардата”.

***
София.
От 18.00 часа в залата на Чешкия център на ул. „Раковски”, писателят Петър Станчик ще се проведе среща с читатели, във връзка с книгата му „Мелница за мумии”.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Средец“ ще бъде открита изложбата Arigato Japan (в превод „Благодаря, Япония!“) на фотографа Иван Пастухов.

***
София.
От 18.30 часа в Мраморно фоайе на НДК ще бъде открита самостоятелната скулптурната изложба „Проекти и други” на проф. Емил Попов, в рамките на „Салон на галериите“. Тя ще може да бъде разгледана до 31 октомври.

***
София.
От 18.30 часа в Sense Hotel Sofia ще се проведе дискусия на тема „Строителство на бъдещето”.
***
София.
От 19.00 часа в зала „Джон Атанасов” в „София Тех Парк”ще се състои церемония Mtel Media Masters 2016.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК световноизвестната етно изпълнителка Ищар ще представи най-новия си албум.

***
Бургас.
От 09.00 часа в хотел "България" ще се проведе семинар на тема "Заедно срещу трафика на хора".

***
Бургас.
От 10.00 до 14.00 часа в Звеното по асистирана репродукция д-р Павлета Табакова ще провежда безплатни прегледи.

***
Бургас.
От 10.30 часа в Държавната опера в града ще се състои мюзикълът „Алиса в страната на чудесата” от Александър Йосифов.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя, ул. Вола 1 ще се състои премиерата на сборника с разкази „Плетачката” на автора Живка Иванова.

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „Георги Баев" на Културен център „Морско казино" Бургаската фотографска общност представя своята девета поредна Годишна изложба .

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 ч. в офиса на ПП ГЕРБ - Варна на ул. „Георги Бенковски” №1 общинският съветник Бонка Банкова ще има приемен ден за граждани.

***
Варна.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия ще се състои откриване на представителна изложба на варненските автори, посветена на светеца - покровител на художниците свети Лука. Християнската традиция счита Св. апостол и евангелист Лука за първия иконописец изографисал две икони – на Пресвета Богородица с Младенеца и на Светите апостоли Петър и Павел. По този начин поставя началото на църковната икопис, която отстоява изкуството като духовна и естетическа същност.

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в Зала 302 на Община Велико Търново ще се състои брифинг по повод посещение на делегация от Българската федерация по лека атлетика.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в парк „Света гора“ ще бъде засадено дръвче като символ на присъединяването на Велико Търново към инициативата Дърво на Европа”.

***
Велико Търново.
От 17.30 на Паметник „Майка България” ще се състоят изпълнения на детско-юношески танцов състав „Търновче” по случай Празника на Търновски гарнизон.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в музей „Възраждане и Учредително събрание” ще бъде представена книгата „Младежки страсти, мъжки времена. Етнокултурна характеристика на българската казарма през социализма”.

***
Велико Търново.
От 18.00 на Паметник „Майка България” ще се проведе тържествена церемония по случай Празника на Търновски гарнизон.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Народно читалище „Н. Михайловски” ще бъдат отбелязани 95 години от създаването на читалището.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа от паметник „Майка България” ще тръгне Факелно шествие по случай Празника на Търновски гарнизон и ще продължи до площад „Цар Асен I”.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа от улица „Стефан Стамболов” до улица „Васил Левски” ще се състои ученическо шествие по случай 97 години от създаването на Старопрестолна гимназия по икономика.

***
Велико Търново.
От 19.20 часа на площад „Цар Асен I” ще бъде излъчен Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”.

***
Велико Търново.
Пред сградата на Община Велико Търново за четвърта поредна година ще се проведе информационна акция, при която ученици-доброволци ще раздават информационни материали и ще информират за рисковете от попадане в трафик и начините за предпазване.

***
Видин
От 10.30 часа в Конферентния център на областната администрация Областната комисия по безопасност на движението по пътищата ще заседава под председателството на заместник областния управител Албена Георгиева.

***
Видин
От 18.00 часа ще бъде отслужена тържествена вечерна служба с петохлебие в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“. Богослужението ще бъде оглавено от храмовото духовенство на катедралния храм. Северният олтар на храма е посветен на всебългарския закрилник и патрон св. Йоан Рилски Чудотворец и поради това на 19 октомври катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ ще отбележи своя трети храмов празник.

***
Добрич.
В 10.30 часа евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев ще посети училище „Димитър Талев” по повод традиционната „Седмица на четенето", която се провежда в училището.

***
Дупница.
От 16.45 часа в залата на Дома на науката и техниката ще се състои брифинг на издигнатият от Инициативен комитет и подкрепен от БСП кандидат за президент ген. Румен Радев. От 17.00 часа в залата ще се проведе среща с граждани.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа издигнатият от Инициативен комитет и подкрепен от БСП кандидат за президент ген. Румен Радев ще се срещне с граждани и ще присъства на музикално събитие.

***
Монтана
В 19.00 часа в Чипровската света обител ще бъде посрещаната честната дреха на св. Петка, която ще остане за поклонение в манастира до 16.00 часа на 19 октомври. В 20.00 часа е началото на всенощно бдение, което ще бъде оглавено от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, пресконференция ще дадат Гергана Павлова и адвокат Стоян Донков на тема „Трудностите, които среща Гергана
при диагностициране на болестта й, за непосилните суми за лечение в чужбина, за нехайството на
държавата в случаи като нейния”.


*****
Пловдив.
От 12.30 часа, омбудсманът Мая Манолова и кметът на община Родопи Пламен Спасов ще открият светофар на разклона за село Марково, област Пловдив. Двамата ще дадат на място брифинг за журналисти.
***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Тракия”в блок 91, общинският съветник Иван Вичков, член на Постоянната комисия „Здравеопазване и социални дейности” ще приема граждани.

***
Русе.
От 12.45 часа в конферентната зала на хотел „Вега", кандидатът за вицепрезидент на коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ проф. Любомир Халачев ще проведе среща с общественици и интелектуалци.

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала 105 на Общината ще се състои брифинг на общинското ръководство.

***
Сливен.
От 11.00 часа в Пресклуба на БТА ще се състои пресконференция с председателя на фондация „Стария бряст“ Стефан Стефанов по повод предстоящия маратон „Хайдушки пътеки“.

***
Смолян.
От 14.00 часа в Регионална библиотека „Николай Вранчев” ще бъде открита изложба „Съвременни общественици и културни дейци от смолянския край“.

***
Смолян.
От 17.30 часа в Художествена галерия – Смолян ще бъде открита изложба „Дарения във фонда на Художествена галерия – Смолян“.

***
Стара Загора.
От 11.30 часа в Драматичен театър „Гео Милев” ще се играе спектакълът за деца „Приключения опасни със герои сладкогласни”.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в хотел „Верея” кандидатът за президент на коалиция „Движение 21 - НДСВ" Татяна Дончева ще се срещне с граждани, представители на Стопанска камара – Стара Загора и юристи.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 в общината ще има брифинг на тема Саниране на многофамилни жилищни сгради по националната програма за енергийна ефективност, колко са одобрените, колко договора са подписани, на какъв етап са, има ли започнали СМР, срокове и всичко, което е важно за програмата.

***
Шумен.
От 13.00 часа в Народно читалище „Добри Войников- 1856”, ще бъде официалното откриване на двудневната конференция „Приносът на възрожденците за читалищното дело", Конференцията е по повод 160 години общонародно читалищно дело и ще бъде под ръководството на проф. Кина Вачкова.

***
Ямбол.
В 18.00 часа в залата на Община Тунджа, кандидатът за вицепрезидент на коалиция „Движение 21 - НДСВ" д-р Минчо Спасов ще проведе среща с граждани.

Категория: Новини от страната | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar