Неделя, 19.05.2024, 17:07
Новини Вашето IP - 3.142.164.120
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2016 » Октомври » 14 » Предстоящи събития в страната за 15 октомври
22:35
Предстоящи събития в страната за 15 октомври

 

 

София.
От 09.00 часа в Южен парк до паметника с гълъбите ще се проведе бягане под надслов „Бягай с розова пола”, организирано от Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ и Сдружение 5kmrun. В 10.00 часа ще бъде даден брифинг във връзка с информационната и профилактична кампания за рака на гърдата, организирана от Първа САГБАЛ „Света София” с подкрепата на Столична община.

***
София.
От 10.00 часа в залата на Съюза на юристите в България на ул. „Пиротска“ №7 ще се учреди Инициативен комитет за адвокатска реформа /ИКАР/. Ще се приемат програмни документи на комитета и ще бъде избран Изпълнителен съвет.

***
София.
От 11.00 часа ИК „За зелен Младост” организира протест против застрояването на детската площадка между блок 19-ти и 21-ви в кв.”Младост”- 1.

***
София.
От 11.30 часа от Моста на влюбените до Националния дворец на културата ще започне „Поход за свободата“ до Народен театър „Иван Вазов“.

***
Благоевград/ с. Брежани.
От 11.00 часа ще се проведе Седмият празник на брежанския кестен.

***
Коларово.
От 14.00 часа в село Коларово на площада пред читалище „Яне Сандански“ Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите за пета поредна година ще организира Фестивал на кестена.

***
Бургас.
От 09.00 часа пред Пантеона в Приморски парк ще започне благотворителен маратон.

***
Бургас.
От 11.00 часа на терасата пред КЦ „Морско казино” ще започне Велутур 2016. Финалът ще се състои от 12.30 часа пред Експо център „Флора”.

***
Бургас.
От 18.00 часа кандидатите за президент и вицепрезидент, издигнати от инициативен комитет и подкрепени от БСП, ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще дадат пресконференция в залата на х-л „Бургас”. От 18.30 часа те ще вземат участие в митинг-концерт на площад „Атанас Сиреков”.

***
Бургас.
От 20.00 часа на стадион "Лазур" ще се проведе мач от десетия кръг в Първа професионална лига между ФК "Нефтохимик" и "Славия".

***
Варна.
От 09.30 часа на спирка "Явор" велоклуб УСТРЕМ открива нов веломаршрут от паметника на Почивка до Юбилейна чешма в района на Аладжа манастир.

***
Варна.
От 14.00 часа на входа на Морската градина ще се състои инициатива с цел привличане на вниманието на международната общност към проблемите на хората с нарушено зрение във връзка с Международния ден на Белия бастун - символ на безопасност и независимост за хората с нарушено зрение. Отбелязва се от 1969 г. по решение на Международната федерация на слепите. В България се отбелязва от 1980 година.

***
Велико Търново.
От 08.30 часа в хотел „Алегро“ кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще проведат работна среща с директори на училища, директори на детски градини и преподаватели от Великотърновския университет и НВУ.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа от кв. „Квартала” ще започне поход Преображенски манастир – трети етап от есенния дял на кампанията „Движи се и победи”.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в парк „Дружба”ще започне инициативата под надслов „Поход за свобода” срещу трафика на хора.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в сградата на Клуб на пенсионера и инвалида ще се проведе Девети общински прaзник на художественото слово на клубовете на пенсионера.

***
Велико Търново.
От 17.40 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще разгледат частично реставрираната крепост на хълм „Трапезица“ в град Велико Търново и ще се срещнат с граждани.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа ПП ГЕРБ ще проведе основното си предизборно мероприятие в град Велико Търново. От 18.30 часа в ДКС „Васил Левски“ председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Велико Търново кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. На събитието ще присъстват народни представители, общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ.

***
Велинград.
МГЕРБ Пазарджик ще проведе Регионалнa aкадемия на тема „Европейски възможности пред българските региони“.

***
Враца.
От 10.30 часа XVII празник на старата градска песен „Мара Врачанка” участват изпълнители и групи за стари градски песни от цяла България.

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще присъстват на откриване на лекоатлетически пробег-мемориал „Д. Велиславов-Мики“. С тях ще бъде и кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев.

***
Горна Оряховица/ с. Горски горен Тръмбеш.
От 19.00 часа в НЧ „Просвета-1906“ с. Горски горен Тръмбеш ще се състои Тържествен концерт „Стълб на българщината“, посветен на 110 години
НЧ „Просвета-1906“.

***
Девня.
От 10.00 часа Младежката организация на ГЕРБ организира състезания по народна топка, бридж, тенис на маса и шах в парк „Дунав”.

***
Добрич.
Ловно – рибарски сдружения от Добрич, Каварна, Шабла, Ген. Тошево, Тервел, Крушари, Балчик, Вълчи дол и Силистра организират първи регионален ловен събор Добруджа“2016 г. в местността Кобаклъка.

***
Елена.
От 11.00 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще присъстват на официално откриване на V-ия празник на Еленския бут, което ще се състои на площад „Христо Ботев“ в града.

***
Карлово.
От 11.00 часа пред Община Карлово ще започне инициативата „ПОХОД ЗА СВОБОДАТА” срещу трафика на хора.

***
Монтана.
От 08.30 часа в храм „Св. Параскева“ ще бъде посрещната дрехата на св. Петка-Параскева. От 09.00 часа Негово Високопреподобие архимандрит Антим, протосингел на Видинска света митрополия ще оглави Тържествената света Литургия.

***
Нова Загора.
От 11.00 часа кандидатът за вицепрезидент, издигнат от инициативен комитет и подкрепени от БСП Илияна Йотова ще се срещне с Инициативния комитет, граждани и симпатизанти в централата на БСП.

***
Павликени.
От 13.30 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещнат с работници от „Елит“ АД в Павликени. Те ще посетят промишлените цехове на фирмата, произвеждаща облекла. Срещата ще се проведе на ул. „Илия Златев“57.

***
Пловдив.
От 11.00 часа кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепени от БСП, ген. Румен Радев ще се срещне със запасни офицери.в зала „България” на Конгресния център на Международен панаир Пловдив.

***
Пловдив.
В Аграрния университет ще се проведе Х-та Есенна изложба на Бели и Вакли Маришки овце.

***
Свищов.
От 15.00 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещнат с граждани в читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“.

***
Сливен.
От 14.30 часа кандидатът за вицепрезидент, издигнат от инициативен комитет и подкрепени от БСП Илияна Йотова ще даде брифинг в централата на БСП. След това ще се срещне с патриотични организации, членове на съюза на запасните офицери и сержанти и ИК.

***
Смолян.
От 10.30 часа от пл. „Свобода” в Стария център ще започне поход в чест на 104 години от Освобождението на Родопите до Резерват „Амзово” по повод Световния ден на ходенето.

***
Средец.
От 15.30 часа кандидатитът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепени от БСП, ген. Румен Радев ще се срещне с граждани взалата на Общината.

***
Стара Загора/ с. Люляк
От 11.00 часа ще започне празник на православния храм „Света Петка“. След това в центъра на селото ще бъде открита плоча – барелеф на Захари Стоянов.

***
Троян.
Новоизграденото Юго-источно крило в Троянската света обител ще бъде осветено с участието на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, митрополити от Светия Синод, архиереи и свещенослужители на БПЦ.

***
Твърдица.
От 13.00 часа кандидатът за вицепрезидент, издигнат от инициативен комитет и подкрепени от БСП Илияна Йотова ще се срещне с Инициативния комитет, граждани и симпатизанти в централата на БСП.

***
Хисаря.
От 15.30 часа кандидатът за държавен глава на коалиция "КАЛФИН - ПРЕЗИДЕНТ" Ивайло Калфин ще се срещне с обществеността на в читалище „Иван Вазов“.

***
Шумен/ с.Ветрище.
От 10.00 часа на площада в село Ветрище ще се състои седмо издание на Празника на терлика.

 

 

 

 

Източник: ИА "Фокус"

 

 

 

Категория: Новини от страната | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar