Неделя, 19.05.2024, 18:25
Новини Вашето IP - 3.137.146.71
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2016 » Октомври » 26 » Парламентът ще разгледа промените в Изборния кодекс на второ четене
07:28
Парламентът ще разгледа промените в Изборния кодекс на второ четене

 

 

Парламентът ще разгледа промените в Изборния кодекс на второ четене. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Основната част от промените в изборното законодателство предвижда отпадане на ограничението за разкриване на повече от 35 секции в държавите - членки на Европейския съюз.

 

Депутатите ще решат и дали при провеждането на изборите за президент и вицепрезидент едновременно с частичните местни избори за кмет на район, секционните избирателни комисии, назначени от РИК да осъществяват правомощия и за частичния избор. Народните представители ще решат и дали да въведат възможността в една избирателна секция в чужбина да се гласува в повече от една изборна урна.

 

Депутатите ще разгледат и промени, касаещи квадратчето „Не подкрепям никого” в бюлетината. На вниманието на народните представители се поставят и промени в състава на Временната анкетна комисия за проверка на всички данни,факти и обстоятелства по проекта АЕЦ „Белене”. Предлага се като член на комисията да бъде освободен народният представител от ГЕРБ Делян Добрев, като на негово място е предложен колегата му Станислав Иванов. Вносител на проекторешението за промяна в състава на комисията е зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

 

Парламентът ще гласува на второ четене промени в Закона за насърчаване на заетостта на второ четене, с които периодично ще се предоставят данни за нуждата от работна сила.Това е предвидено в програмата за работа на Народното събрание. Според предвидените промени тази информация ще се предоставя два пъти годишно от Комисията по заетостта към областния съвет за развитие.

 

 

Категория: Новини от страната | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar