Неделя, 19.05.2024, 19:30
Новини Вашето IP - 18.188.38.142
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2016 » Октомври » 18 » Облачността над цялата страна ще се увеличива
23:30
Облачността над цялата страна ще се увеличива

 

 

Облачността ще бъде предимно значителна. Ще започнат превалявания, преди обяд на повече места в западната, а по-късно през деня и в отделни райони в източната половина на страната. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), предаде ИА"Фокус".

 

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, след обяд само на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 14°-15°. Температурата на морската вода е 18°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.  Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - бавно ще се понижава.

 

Над планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от дъжд, над 1700 метра - от сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 3°.

 

В четвъртък облачността ще е предимно значителна. На места в източните райони все още ще има и превалявания. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток, дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса.

 

В петък и събота, след временно намаление, облачността отново ще се увеличи. На отделни места, главно в северозападната половина от страната, ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще е от югоизток, слаб, в източните райони - умерен. Температурите ще се повишат още малко.

 

 

Категория: Новини от страната | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar