Неделя, 19.05.2024, 16:04
Новини Вашето IP - 3.138.117.25
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2019 » Септември » 6 » Кубрат отбеляза 134 години от Съединението (ВИДЕО)
23:13
Кубрат отбеляза 134 години от Съединението (ВИДЕО)

 

 


В Кубрат отбелязаха тържествено 134 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.  

 

Празничните събития откри завеждащият отдел "Просвета и култура" към Община Кубрат Здравко Вутов. На площад "Възраждане" песни и танци бяха изпълнени от талантливите деца и детски танцов състав при НЧ "Св. Св. Кирил и Методий". Празникът бе уважен от кметът Алкин Неби и неговия екип, общински съветници, учители, общественици, граждани.

 

 

"Днес отбелязваме един от най-славните моменти в нашата история – Съединението на Княжество България с Източна Румелия. С този акт нацията ни става по-силна и по-значима, и намира своето достойно място на световната карта. Неслучайно девизът на Република България е „Съединението прави силата“. Днес ние, българите, трябва да помним и да знаем историята си, която е трудна, но и забележителна! Нека я съхраним! Нека помним, че само обединени и единни можем да продължим европейския път на България", каза в словото си кубратският градоначалник.  

 

 

Пред паметника на загиналите във войните венци и цветя бяха поднесени от общинската администрация, местни учреждения и организации, политически сили и граждани.

 

 


 

 

Категория: Новини от Кубрат | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar