Неделя, 19.05.2024, 16:36
Новини Вашето IP - 18.220.163.91
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2016 » Октомври » 28 » Генералният консул на Турция с визита в Мъдрево и Звънарци
19:17
Генералният консул на Турция с визита в Мъдрево и Звънарци

 

 

Генералният консул на Република Турция в Бургас Ниязи Акйол посети две населени места в Община Кубрат – Мъдрево и Звънарци. Поводът за визитата в Кубратско е мюсюлманския празник „Ашура“ – десетият ден от месец „Мухаррам“. На този ден вярващите се черпят и раздават сладко Ашуре с нишесте и плодове. 

 

На празника присъстваха районният мюфтия на Разград Мехмед  Аля, русенският мюфтия Юджел Хайредин, а също и кмета на Кубрат инж. Бюрхан Исмаилов. Гостите бяха посрещнати по стар обичай с погача и шарена сол. В Мъдрево консулът на Турция бе посрещнат от кмета Салим Мустафа и от жители на  селото. След молитва в местната джамия и пожелания делегацията посети и село Звънарци.

 

 

Самодеен състав поздрави гостите с традиционна песен, а кмета Хюсние Фикрет връчи плакет с пожелание за добросъседство и успехи. Консулът обеща, че ще съдейства храмовете в района да получат нужните средства за ремонт, а на всички пожела мир и благоденствие. Той сподели, че България е приятел на Турция и, че няма повод от различни спекулации и страхове. Визитата на генералният консул приключи с разговор в кметството на село Звънарци. 

 

 

Категория: Новини от Кубрат | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar