Неделя, 19.05.2024, 17:55
Новини Вашето IP - 18.188.38.142
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2016 » Октомври » 26 » Генерал Съби Събев ще посети град Кубрат
12:09
Генерал Съби Събев ще посети град Кубрат

 

На 27 октомври /четвъртък/ от 18.00 часа в ритуалната зала към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Кубрат ще гостува кандидата на РБ (Реформаторски блок) за вицепрезидент на Република България – Генерал-майор  Съби Събев.

 

На срещата с кандидата за вицепрезидент са поканени граждани и симпатизанти.

 


Генерал-майор  Събев е роден в с. Желю войвода, област Сливен. Завършил е средно образование в Техникум по електротехника “Мария С. Кюри” – гр. Сливен.


През 1975 г. е завършил Военно-въздушното училище “Георги Бенковски”, с. Долна Митрополия, обл. Плевен, както с военна, така и с гражданска специалност – “инженер по радиоелектроника”, а през 1982 г. се дипломира във Военна академия “Георги С. Раковски” – София, с магистърска специалност по военно дело.

 

През 1987 г. гeн. Събев е завършил оперативен курс във Военна академия “Юрий Н. Гагарин”, в Монино – Руската федерация, а през 1994 г. се дипломира от Военно-въздушния колеж на ВВС на САЩ, в Монтгомери – Алабама. В периода 2001 – 2002 г. е завършил различни курсове за висши офицери в страни-членки на НАТО, включително в школата на НАТО в Оберамергау – Германия, Центъра “Джордж Маршал” в Гармиш-Партенкирхен – Германия и Колежа по отбрана на НАТО в Рим – Италия.

 


Професионалната кариера на ген. Събев е изцяло военна. Той е заемал различни длъжности във ВВС и ГЩ-БА,  на тактическо, оперативно и стратегическо ниво. Оглавявал е щаб на авиационна ескадрила, полк и дивизия, бил е зам. началник щаб на авиационен корпус, последователно е ръководил оперативно управление в щаба на ВВС и управления по операциите и стратегическото планиране в Генералния щаб на Българската армия.

 

Ген. Събев приключва военната си кариера като военен представител на България в Главната квартира на НАТО, в Брюксел – Белгия, където работи над 2 години като национален представител във Военния комитет на НАТО и Военния комитет на ЕС.

 

 

Категория: Новини от Кубрат | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar