Неделя, 19.05.2024, 17:42
Новини Вашето IP - 18.188.174.246
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2019 » Август » 29 » Асфалтирането в Кубратско продължава
13:58
Асфалтирането в Кубратско продължава

 

 


  В още две села на Община Кубрат приключиха дейностите по асфалтирането на част от уличната мрежа. Това съобщиха от пресцентъра на Община Кубрат. 

 

 

   Завършилите строително-ремонтни дейности в селата Горичево и Точилари инспектираха общинският кмет Алкин Неби и председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров. Сред присъстващите бяха още кметовете на Горичево  Ерсен Ибрям и кметът на Точилари Шуаиб Мехмед.

 

 

   Жителите и на двете села изказаха благодарности към Община Кубрат и споделиха, че в района пътищата са от жизненоважно значение, както за хората, така и за поминъка в региона. В двете села бяха асфалтирани и рехабилитирани общо десет улици. От своя страна кметът Неби сподели, че асфалтирането в общината продължава, но посочи, че приоритетни улици за ремонт са именно тези, които са без асфалт или такива, на които никога не е имало такъв и направи равносметка, че чрез този проект броят на улиците без асфалтово прокритие в общината значително е намалял.

 

 

  Асфалтирането на улици .стартира и в село Бисерци, такова ще има в Кубрат и другите населени места. В общината продължават строително-ремонтните дейности и по проект „Рехабилитация на път Борисово – Юпер/Черешово – граница общ. (Сливо поле - Кубрат) – Сеслав и път Беловец – Кубрат/Горичево – Божурово на територията на Община Кубрат“. Кметът Неби провери на място как текат ремонтните дейности по полагането на чисто нов асфалт на пътя за с. Горичево.

 

 

  До момента вече са асфалтирани над 700 м. от едната страна на пътя, като първият асфалтов слой е с дебелина около 10 см. Ще бъде положен и втори пласт асфалт и цялото шосе ще бъде асфалтирано, увериха изпълнителите на проекта, допълвайки, че движението на моторни превозни средства поне за сега няма да бъде ограничавано.

 

 

 

  Главна цел на проекта, който трябва да приключи до два месеца, е да бъдат възстановени и подобрени транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката и пътното тяло с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и комфорт на пътуващите по двата пътни участъка с дължина 15,400 км.

 

 

  Проектът е на стойност 5 697 444,40 лв., а изпълнител на ремонтните работи е „ГЕРТ Груп ЕООД България“. Дейностите се осъществят и под пряк строителен надзор.

 


 

Категория: Новини от Кубрат | Добавено от: kubratnews
Коментари: 0
omForm">
avatar