Новини от Кубрат [1102] |
Новини от региона [1778] |
Новини от страната [2830] |
Европа [258] |
Новини от света [531] |
Любопитно [480] |
Здраве [62] |
Спорт [151] |
История и култура [444] |
IT Новини [1] |
14:18 Различните десерти по света |
Мелиса Хие е блогърка и отдаден пътешественик. Тя решава да съчетае две от любимите си неща – пътуванията и храната, в своя блог, пише "dama.bg", Досега е посетила 32 държави и всеки път прави интересни снимки на местните деликатеси на фона на смайващи гледки. Сред колекцията ѝ има предимно десерти, но понякога се прокрадват и напитки и месни деликатеси. Други пътешественици също се включват със свои снимки в този стил, което прави проектът още по-интересен (и изкушаващо вкусен). Мелиса живее в Сингапур и обикновено пътува сама. Въпреки че стилът на снимките ѝ е запомнящ се и интересен, тя го е избрала по необходимост. Сидни, Австралия
Пекин, Китай
Мианмар
Макао, Китай Португалски яйчен тарт. Макао някога е бил португалска колония и влиянието все още се усеща. Милано, Италия Джелато – италианският сладолед. Пенанг, Малайзия Кокосов сладолед с царевица и ориз. Китай
Париж, Франция Ягодова тарталета с ванилов крем. Сладолед, оформен като цвете. Тайван Десерт на клечка в Града на чудовищата – Кси Тоу. Дания Датско руло, измислено всъщност от австрийците, но пригодено към местния вкус. Пенанг, Малайзия Ледена топка от нарязан лед. Ледът се оформя като топка и се покрива със сладък сироп. Япония Хлебче във формата на панда, пълно със сладък червен боб. Агеданго – солено-сладък десерт от оризово брашно, опечен и увит в нори (водорасли). Сладолед с вкус на вишни пред цъфналите вишни на парка "Арашияма". Ръчно направена поничка на пазара "Шин Киогоку". Известният десерт тайяки, който традиционно е под формата на шаран. Обикновено този десерт е пълен с крем от червен боб, но точно този е пълен с бита сметана, шоколадови пръчици, крем от зелен чай и крем от червен боб. Вишнево мочи. Този десерт се прави от оризово брашно, смесено с крем от червен боб и поставено в свежо вишнево листо, което също се яде. Този десерт обикновено се яде в периода, когато вишните в Япония цъфтят (април) или на празника на момичетата (през март), за да се отпразнува настъпването на пролетта.
|
Категория: Любопитно | |
Коментари: 0 | |