Четвъртък, 14.11.2024, 09:28
Новини Вашето IP - 18.219.26.117
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2016 » Май » 17 » Различните десерти по света
14:18
Различните десерти по света

Мелиса Хие е блогърка и отдаден пътешественик. Тя решава да съчетае две от любимите си неща – пътуванията и храната, в своя блог, пише  "dama.bg",

Досега е посетила 32 държави и всеки път прави интересни снимки на местните деликатеси на фона на смайващи гледки. Сред колекцията ѝ има предимно десерти, но понякога се прокрадват и напитки и месни деликатеси. Други пътешественици също се включват със свои снимки в този стил, което прави проектът още по-интересен (и изкушаващо вкусен).

Мелиса живее в Сингапур и обикновено пътува сама. Въпреки че стилът на снимките ѝ е запомнящ се и интересен, тя го е избрала по необходимост.
„Не обичам да моля разни непознати да ме снимат и не съм голям фен на селфитата, но затова пък постоянно и винаги ям, затова реших да правя снимки на храната на фона на местните забележителности.”

Сидни, Австралия


Сладолед със захарен памук. Този е с вкусове морска сол и грейпфрут, с добавка карамелени пуканки и разбира се – увит със захарен памук.

Пекин, Китай


Императорско сирене с парченца манго. Въпреки че се нарича „сирене”, то не прилича на нашето сирене. Прави се от краве мляко и оризово вино, има мек сладникав вкус. Нарича се императорско, защото е приготвянето от дворцовите готвачи при династията Цин.

Мианмар


Крекери, печени на камък. Обикновено тези крекери се пържат, но точно за тези се затоплят малки камъчета в огнището, крекерите се „заравят” сред камъните и накрая се получават тези хрупанки.

Макао, Китай

Португалски яйчен тарт. Макао някога е бил португалска колония и влиянието все още се усеща.

Милано, Италия

Джелато – италианският сладолед.

Пенанг, Малайзия

Кокосов сладолед с царевица и ориз.

Китай


Лиу Ша Бао – кръгла кифличка пълна с яйчен крем. Тази версия е под формата на Хелоу Кити, но по принцип десертът не е известен с формата си, а със своя пълнеж от осолен жълтък.

Париж, Франция

Ягодова тарталета с ванилов крем.

Сладолед, оформен като цвете.

Тайван

Десерт на клечка в Града на чудовищата – Кси Тоу.

Дания

Датско руло, измислено всъщност от австрийците, но пригодено към местния вкус.

Пенанг, Малайзия

Ледена топка от нарязан лед. Ледът се оформя като топка и се покрива със сладък сироп.

Япония

Хлебче във формата на панда, пълно със сладък червен боб.

Агеданго – солено-сладък десерт от оризово брашно, опечен и увит в нори (водорасли).

Сладолед с вкус на вишни пред цъфналите вишни на парка "Арашияма".

Ръчно направена поничка на пазара "Шин Киогоку".

Известният десерт тайяки, който традиционно е под формата на шаран. Обикновено този десерт е пълен с крем от червен боб, но точно този е пълен с бита сметана, шоколадови пръчици, крем от зелен чай и крем от червен боб.

Вишнево мочи. Този десерт се прави от оризово брашно, смесено с крем от червен боб и поставено в свежо вишнево листо, което също се яде. Този десерт обикновено се яде в периода, когато вишните в Япония цъфтят (април) или на празника на момичетата (през март), за да се отпразнува настъпването на пролетта.

 

Категория: Любопитно | Добавено от: kubratnews1
Коментари: 0
omForm">
avatar