Новини от Кубрат [1102] |
Новини от региона [1778] |
Новини от страната [2830] |
Европа [258] |
Новини от света [531] |
Любопитно [480] |
Здраве [62] |
Спорт [151] |
История и култура [444] |
IT Новини [1] |
15:42 Коледни меденки с глазура |
Начин на приготвяне: Смесвате мед, маргарин и захар и затопляте, докато се разтопи захарта. Прибавяте брашното, разбитото яйце, настърганите портокалови кори и лимоновата кора. Накрая поотделно добавяте разтворени в мляко амонячната сода и бакпулверът. Тестото омесвате, разточвате на лист с дебелина 0.5 см. С формички или с ножче изрязвате фигурките. Нареждате в намазана с малко мазнина тавичка, като всяка бисквита предварително намазвате с течен мед. Печете при-180 градуса 20 минути. След като изстинат, ги глазирате. Разбивате белтъците на гъст сняг, като прибавяте по малко от захарта. Меденките ги украсявате с тънка четчица. Може също да изсипете глазурата във фуния от хартия и да се използва като шприц. Продукти: 500г мед 125г захар 60г маргарин 850г брашно 150г орехови бадемови или кайсиеви ядки 1 яйце 25г захаросани портокалови кори настъргана кора от 1 лимон 2 чаени лъжички канела 1 чаена лъжичка очукан карамфил 1 чаена лъжичка кардамон 1 чаена лъжичка джинджифил 1 пакетче бакпулвер 1 чаена лъжичка амонячна сода 4 супени лъжици прясно мляко още 2 супени лъжици За глазурата: 3 белтъка и 180г захар.
|
Категория: Любопитно | |
Коментари: 0 | |