Петък, 22.11.2024, 15:36
Новини Вашето IP - 3.144.43.194
Добре дошли , Guest
Реклами


за реклама
.
,
Новини » 2015 » Декември » 21 » Кои са предпочитаните български храни през зимата
14:05
Кои са предпочитаните български храни през зимата
 
 
През зимните месеци тялото ни се нуждае от повече витамини и храни с по-висока калорийна стойност, за да може да поддържа телесната температура в нормални нива.
 
Foodpanda направи класация на 10 от най-обичаните храни, консумирани през зимата.
 
Супа - това е най-предпочитаното ядене, поръчвано и приготвяно през зимните месеци. Пилешката супа води класацията, следвана от боб-чорбата. 
 
Свински ребра - свинското месо е едно от най-хапваните. На второ място в класацията се нареждат свинските ребра. 
 
Свински пържоли - кой не обича, крехки свински пържоли с червено вино? Очаквано те се нареждат в Топ 3. 
 
 
Картофи - през зимата се покачва и консумацията на картофи, особено варени или задушени с копър и чесън. Те заемат почетното 4-то място. 
 
Свинско със зеле - домашно или купено, то неизменно присъства на зимната трапеза и в приготвянето на вкусни манджи. 
 
 
Сарми - през зимата се консумират зелеви сарми, които са част от традиционната българска и азиатска кухня.
 
Туршия - през зимата има спад на консумацията на пресни зеленчуци, защото няма пресни. Поради тази причина още със захлаждане на времето хората се подготвят със зимните салати. 
 
 
 
Качамак - може да се консумира с различни добавки. Най-обичаният вид е със сирене, кашкавал и масло. 
 
Кавърма - това е турско ястие, което трайно е залегнало в родната кулинария. Приготвя се от месо с подправки и зеленчуци, печено в гювеч. 
 
Кървавица - тази наденица е приготвена от прясно изцедена животинска кръв и различни видове месо. Консумира се печена или варена в различни ястия.
 
 
Категория: Любопитно | Добавено от: kubratnews1
Коментари: 0
omForm">
avatar