Търси
Актуално
Раздел категории
Новини от Кубрат [1102] |
Новини от региона [1778] |
Новини от страната [2830] |
Европа [258] |
Новини от света [531] |
Любопитно [480] |
Здраве [62] |
Спорт [151] |
История и култура [444] |
IT Новини [1] |
Времето
Новини » 2015 Декември 21 » Кои са предпочитаните български храни през зимата
14:05 Кои са предпочитаните български храни през зимата |
През зимните месеци тялото ни се нуждае от повече витамини и храни с по-висока калорийна стойност, за да може да поддържа телесната температура в нормални нива.
Foodpanda направи класация на 10 от най-обичаните храни, консумирани през зимата.
Супа - това е най-предпочитаното ядене, поръчвано и приготвяно през зимните месеци. Пилешката супа води класацията, следвана от боб-чорбата.
Свински ребра - свинското месо е едно от най-хапваните. На второ място в класацията се нареждат свинските ребра.
Свински пържоли - кой не обича, крехки свински пържоли с червено вино? Очаквано те се нареждат в Топ 3.
Картофи - през зимата се покачва и консумацията на картофи, особено варени или задушени с копър и чесън. Те заемат почетното 4-то място.
Свинско със зеле - домашно или купено, то неизменно присъства на зимната трапеза и в приготвянето на вкусни манджи.
Сарми - през зимата се консумират зелеви сарми, които са част от традиционната българска и азиатска кухня.
Туршия - през зимата има спад на консумацията на пресни зеленчуци, защото няма пресни. Поради тази причина още със захлаждане на времето хората се подготвят със зимните салати.
Качамак - може да се консумира с различни добавки. Най-обичаният вид е със сирене, кашкавал и масло.
Кавърма - това е турско ястие, което трайно е залегнало в родната кулинария. Приготвя се от месо с подправки и зеленчуци, печено в гювеч.
Кървавица - тази наденица е приготвена от прясно изцедена животинска кръв и различни видове месо. Консумира се печена или варена в различни ястия.
|
Категория: Любопитно | |
Коментари: 0 | |