© twitter
След като 88-ите награди "Оскар" вече са раздадени, победители и победени отидоха да се почерпят на Бала на губерантора. За менюто на партито отговаря отново майстор-готвачът Волфганг Пук, разказва сп. "Пийпъл", предаде БТА.
За 22-ия си Бал на на губернатора Волфганг Пук е създал над 50 ексцентрични ястия на тема класическия и съвременен Холивуд. Помага му екип от 350 професионалисти.
Ето и какво ще си похапнат звездите:
Само морските деликатеси за бала тежат 1300 кг. Освен рибите ще има щипки от раци, скариди, омари от Мейн, стриди. "Оскар"-ите тук са от сьомга, гарнирани с черен хайвер.
След като от години гъделичка вкусовите рецептори на звездите, Волфганг Пук държи на традиционните си рецепти - пилешки пай, макарони със сирене, ребърца, гарнирани с полента с трюфели, омари.
Новостите в менюто са кралски рак от Аляска с джинджифил и черен боб, сашими с жълтоопашата риба, хавайска салата от сурова риба тон. Волфганг Пук обещава да има по нещо за всеки вкус.
Обикновено Волфганг Пук не планира ястия, свързани с номинираните, но тази година е изключение. Той се е вдъхновил от филма "Марсианецът" за зеленчукова градина.
Когато шевовете на елегантните рокли и смокинги започнат да се пръскат, идва ред на шоколадовия бюфет.
За почитателите на сладкото ще има шоколадов фонтан, кула от целувки-макарони, шоколадови бонбони, петифури и шампанско.
|